IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активите на ДЗИ банк надхвърлиха един милиард лева

Добрите резултати и бързото нарастване на активите се дължат основно на активизирането на банката на пазара на финансови услуги и кредитирането на фирми и граждани

12:15 | 26.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Активите на ДЗИ банк надхвърлиха един милиард лева

Активите на ДЗИ Банк надхвърлиха един милиард лева, като през тази седмица достигнаха до 1,02 млрд. лв., каза за Investor.bg главният изпълнителен директор на ДЗИ Банк Красимир Ангарски. Увеличението на активите спрямо края на миналата година е с 41%, а спрямо същия период на миналата година ръстът е 62%.

„Добрите резултати и бързото нарастване на активите се дължат основно на активизирането на банката на пазара на финансови услуги и кредитирането на фирми и граждани,“ добави Ангарски.

Към края на първото шестмесечие на тази година активите са били 940,4 млн. лв., като нарастването оттогава е с 8,5%.

След края на първите седем месеца на годината ДЗИ Банк е на осмо място в страната по размер на активите. С най-големи активи към края на първото шестмесечие бе Банка ДСК с 3,966 млрд. лв., следвана от Булбанк с 3,303 млрд. лв. и ОББ с 2,7 млрд. лв.

„Дългосрочните планове на банката са да бъде още активна при жилищните и потребителските кредити“, каза още Ангарски. Към края на шестмесечието с най-голям дял при кредитите на ДЗИ Банк са търговските кредити.

Кредитите на клиенти на банката са нарастнали с 28% спрямо началото на годината, а привлечените средства, в т.ч. депозитите на фирми и граждани, са с 41% повече в сравнение с началото на годината.

Нетната печалба на банката за първото шестмесечие на тази година е 1,622 млн. лв.

Днес акциите на банката се търгуват на нива между 3,79 и 3,85 лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още