IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Третият GSM оператор „Вивател” идва по Коледа

Името на третия GSM оператор е избрано след обстойно маркетингово проучване, проведено в цяла България

09:55 | 24.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Дядо Коледа ще ни донесе трети GSM оператор. Снимка: Corbis
Дядо Коледа ще ни донесе трети GSM оператор. Снимка: Corbis
Името на третия GSM оператор в България ще бъде "Вивател", обявиха от Българска телекомуникационна компания (БТК).

От компанията не се ангажираха с точен срок за началото на експлоатация на оператора, но очакванията са това да стане около тазгодишната Коледа.


Името на третия GSM оператор е избрано след обстойно маркетингово проучване, проведено в цяла България. "БТК Мобайл извърши проучване и сред всички нива служители от мрежата на националните дилъри и получи изключително позитивна реакция относно избраното име," съобщиха още от компанията.

С решения на Общо събрания на акционерите на БТК от април тази година, лицензията за GSM 3 бе прехвърлена в капитала на дъщерното дружество БТК Мобайл ЕООД.

„Ние се вълнуваме изключително много от старта на третия GSM оператор и оповестяването на името му е първата крачка към успешното му навлизане на пазара. С наближаването на официалния старт българската общественост ще стане свидетел на все по-голямата активност на пазара, в синхрон с темпото, определяно от БТК и БТК Мобайл”, заяви Денис Уолах, главен изпълнителен директор на БТК.

Според Уолах „След години на „двуполюсен” модел, стартирането на Вивател ще донесе истинска конкуренция на българския пазар на мобилни комуникации.”

Името Вивател се свързва пряко с думата „viva”, означаваща „да живее!” и съкращението „tel”, което подсказва какви са услугите, предоставяни от компанията.

Първоначалните планове предвиждаха стартът на третия GSM оператор да бъде през април тази години, но по ред причини, една от които бе забавянето на взаимната свързаност с другите два оператора забавиха този старт.

Акциите на БТК се търгуват на цени между 11,10 и 11, 17 лв. в първите минути на днешната борсова търговия.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още