IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станислав Танушев стана председател на СД на Хеброс Лизинг

13:11 | 23.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Станислав Танушев стана председател на СД на Хеброс Лизинг

Станислав Танушев стана председател на Съвета на директорите (СД) на “Хеброс Лизинг”, съобщиха от дружеството. Той е и главен изпълнителен директор на “Хеброс Лизинг” от 2000 г.

Танушев е завършил Международни икономически отношения в УНСС. Работил е като мениджър на отдел “Ликвидност” и изпълнителен директор на ФБК “Еврофинанс” в периода 1994 - 2000 г. От 1989 г. до 1984 г. е мениджър към отдел “Външен дълг” в Булбанк.

Андреaс Шобервалтер е новият член на съвета на директорите на “Хеброс Лизинг”. Той е учил бизнес мениджмънт в Икономическия университет във Виена. Работи в групата на BA-CA от 1998 г. и е в България от август 2003 г.

Хеброс лизинг” е национална лизингова компания с бизнес центрове в София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Тя е член на втората по-големина частна финансова група в Германия HVB Group. “Хеброс лизинг” е първата лизингова компания в България, получила финансиране от Европейския съюз чрез Европейската банка за възстановяване и развитие. Заемът е в размер на 5 млн. евро. и беше подписан през ноември 2004 г.

Основен предмет на дейност на Хеброс лизинг” е закупуването на дълготрайни материални активи и отдаването им на лизинг. Компанията предлага лизинг на нови и нови и употребявани леки и тежкотоварни автомобили и оборудване на микро, малки и средни предприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още