IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

08:25 | 23.08.05 г.
Преглед на печата

Железниците загубиха 240 млн. от пороите

в. Стандарт

237 млн. лева са загубите на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) от пороите. Това съобщи за "Стандарт" зам.-министърът на транспорта Анелия Крушкова. 157 млн. са щетите от наводненията само през август. 80 млн. лв. са щетите от пороите през юли.

От пренасочването на пътниците и товарите към автомобилния транспорт БДЖ губи над 200 хил. лв. ежедневно, уточни изпълнителният директор на БДЖ Наско Цанев. 50 хил. лв. по-малко са постъпленията от пътници. 160 хил. т по-малко са превозените товари за 15 дни, което прави по над 150 хил. лв. на ден, заяви Цанев.

Пшеницата поевтиня до 100 лв. за тон

в. Стандарт

Търговци в Добруджа предлагат само по 100 лева за тон пшеница. За това се оплакали фермери от Добричко пред местните депутати от БСП Ясен Пенчев и Евтим Костадинов. "Искаме спешна среща в сряда със земеделския министър Нихат Кабил, а след това ще запознаем с проблема за убийствено ниските цени на пшеницата и министър-председателя Сергей Станишев", обявиха народните представители.

Фермерите се жалвали, че хамбарите им са пълни с жито, а само след 10 дни почва жътвата на слънчогледа. Добричките депутати настояват веднага да се обявят квоти за изкупуване на пшеница за държавния резерв и военновременните запаси.

Превозите поскъпват покрай бедствията

Спрените влакове носят по 50 000 лв. на ден загуби за БДЖ

в. Сега

Прекъснатите пътища и жп линии в страната потикнаха автобусни превозвачи да увеличат цените на билетите. Първият сигнал за това дойде от великотърновско - един от силно засегнатите от наводненията райони. От няколко дни автобусният превозвач "Волан 93" е вдигнал цените на автобусните билети по линиите от Велико Търново до Дебелец, Килифарево и Павликени.

Най-голямо е поскъпването на билета до Павликени, който от 2,40 лв., вече е 3 лв. С 10 ст. се увеличи цената до най-близката дестинация н Дебелец, съобщи местната преса. От дружеството обмислят дали и с колко да поскъпне билетът по линиите до Горна Оряховица.

Ди Велт: Дойче телеком гледа към България

в. Сега

Дойче телеком се подготвя чрез филиала си Матав - унгарския телеком, да продължи своята експанзия на Балканите, като купи телекомуникационни компании в България, Сърбия и Румъния. Това съобщи немският вестник "Ди Велт".

Изданието посочва, че през последните пет години "Матав" е вложила 790 млн. евро в телекомуникационните компании в Македония и в Черна гора, които Дойче телеком купи чрез унгарския телеком.

Търсят се ремонтирани жилища под наем - без балатум и мокет

Цените ще скочат с още 7 на сто в близките месеци, казват брокери

в. Новинар

Лятото е към края си и все повече клиенти оглеждат офертите за наем на къщи и апартаменти. Брокери потвърдиха, че на пазара на недвижими имоти настъпва оживление след лятната отпуска. Най-много се търсят жилища в района на Студентски град. Наемателите предпочитат луксозните едностайни апартаменти.

Жилища се търсят както от студенти, така и от тези, които ще работят през тази година в столицата. Българинът е станал капризен в наемането на жилище, коментират брокери. За да отговорят на изискванията на пазара, някои собственици наемат дизайнери и декоратори, за да проектират апартаментите им. Така цените на наемите се вдигат с проценти, обясняват брокери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 23.08.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още