IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подадени са 14 оферти за изграждане на завод за отпадъците на София

11:03 | 22.08.05 г.
Подадени са 14 оферти за изграждане на завод за отпадъците на София
Подадените оферти в столичната община за изграждане на завод за преработка на отпадъците на София са 14, като фигурират всички възможни технологии, обяви временно изпълняващият длъжността кмет на София Минко Герджиков в предаването "Тази сутрин" на bTV.

Предложенията предвиждат време за изграждане на завода между една и две години. Конкурс за избор на инвеститор ще се състои още в края на септември, ако дотогава общинският съвет одобри критериите, по които да бъде изграден заводът, каза още Герджиков.

До изграждането на новия завод трябва да бъдат използвани трите временни площадки за съхранение на отпадъците. Те трябва да започнат да работят до 2 октомври, когато изтича разрешителното на сметището в Суходол и то ще бъде закрито, добави кметът.

Запитан дали ще се кандидатира за кмет на столицата, Герджиков каза, че засега няма предложения от политически формации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още