IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

10:37 | 21.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата

Холивуд спира да снима в България
Закон на Шварценегер брани Меката на киното
Страната ни се оказа заплаха за щата Калифорния

в. Стандарт

Холивуд спира да снима филми в България. Това предвижда проект за закон на губернатора на щата Калифорния Арнолд Шварценегер. Милиони долари вместо в САЩ се изсипват в източноевропейските страни, сред които хит е малка балканска държава, обяснява мотивите на губернатора британският "Телеграф".

"Със своите 8 милиона жители и само едно филмово студио България не би трябвало да е най-голямата заплаха за Меката на киното. С ниските си цени обаче тя привлича все повече продукции", пише специалният пратеник на изданието в София Матю Брунвасер. Шварценегер е осигурил подкрепа както от Републиканската, така и от Демократическата партия за закон, предвиждащ щедри субсидии за холивудските продуценти, за да снимат в родината. Очаква се законът да бъде приет утре на първо четене.

Свалят цените на лекарствата
Явни търгове за доставка слагат край на рекета със скъпите хапове
в. Стандарт

От догодина ще имаме по-евтини лекарства, обеща здравният министър проф. Радослав Гайдарски. Не мога да уточня с колко, но има фирми, които предлагат до 50% по-ниски цени от сегашните, допълни професорът.

Той обясни, че до края на годината стойността на лекарствата не може да се пипа, тъй като търговете за доставката им вече са проведени. Някои фирми са абонирани да ги печелят, а резултатът от това са скъпи медикаменти и недостиг на средства, каза Гайдарски. Според него наддаванията трябва да станат явни и да се провеждат от Националната здравноосигурителна каса. Редно е да печелят тези, които предлагат нормални цени. Лекарствата ни са хубави, но са с по-скъпи от тези в Западна Европа и бившите социалистически страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още