IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сайтът Investor.bg с ново лице

Това е първият етап от пълното обновяване на сайта, включващо основно миграция от старата към новата платформа

22:27 | 19.08.05 г.
Сайтът Investor.bg с ново лице
Сайтът за бизнес и финансова информация Investor.bg е с ново лице. С цел оптимизация и покриване нуждите на потребителите, сайтът премина от платформа Microsoft ASP към по-модерната и бързоразвиваща се технология LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP). Основните предимства на тази технология са: по-бързо действие, издръжливост при по-голямо натоварване, по-лесна поддръжка.

Това е първият етап от пълното обновяване на сайта, включващо основно миграция от старата към новата платформа, като на по-късен етап ще бъдат добавени допълнителни модули и функционалности.

На път сме да осъществим третото пълно обновяване на сайта и преминаване към нова технология от създаването на Investor.bg в края на 2000 година. Ние следваме световната тенденция за пълно оптимизиране на сайта на период около две години. Чрез него се стремим да интегрираме в нашето Интернет издание последните технологични новости и да задоволяваме нуждата от информация и бази данни на все по-големия ни брой потребители“, заяви Любомир Леков, изпълнителен директор на Интернет компанията Инвестор.БГ АД.

Въпреки че сайтът е изцяло обновен, е търсена и постигната приемственост от старата платформа чрез запазване на основните рубрики. В тях са добавени нови и много полезни модули и услуги“, добави Леков.

С оглед най-пълно, точно и нагледно представяне на информацията раздел „Новини“ е с изцяло обновен модул, включващ възможност за прикачването на мултимедийни файлове, документи и други материали. Създадена е статистика за най-четените новини и възможност за акцентиране върху даден материал чрез рубриката „Избор на редактора“. Съществува и възможност за свободно търсене в петгодишния пълен архив с новини на сайта.

Взимайки под внимание популярността на „Коментари“ на Investor.bg, този раздел също е напълно обновен, като в него вече съществува възможност за търсене по определена тема, лични съобщения между потребителите, както и по-лесна модерация.

Много усилия бяха положени и за подобряване функционалността на раздел „Компании“, където вече може да се намери пълна информация за финансовите показатели на компаниите през последните години, актуални статистики и candle stick графики. Постигната е и пълна интеграция между модулите на сектор „Новини“ и „Компании“, като съществува възможност за проследяване на всички новини, свързани с дадена компания.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още