IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

08:31 | 18.08.05 г.
Преглед на печата

Всеки втори депутат ще се води началник
в. Сега

Ударното размножаване на постоянните парламентарни комисии доведе до безпрецедентната ситуация, при която почти половината от депутатите - 104, ще са началници. Това стана възможно, след като временната комисия по правилника на НС реши комисиите да са 24.

Така всеки десети депутат ще бъде шеф на комисия и ще получава заплата от 1536 лв. - с 30 на сто по-голяма от тази на редовите депутати. Всяка комисия има по трима заместник-председатели (общо 72), чието възнаграждение е с 20 на сто по-високо от базовата депутатска заплата.

Бивш собственик на винзавод на съд за неизгодна сделка
в. Сега

Някогашният собственик на винзавода в с. Руен Здравко Куманов ще бъде изправен пред съда за сключване на неизгодна сделка, съобщиха вчера от Пловдивската окръжна прокуратура. Обвинението е за продажбата на плодохранилището край Куклен, което бе част от гигантски аграрно-промишлен комплекс от социалистическо време.

През 2000 г. Куманов е изпълнителен директор на "Плодекспорт" АД. Той и председателят на съвета на директорите (СД) Георги С. са упълномощени на акционерно събрание да продадат 2/3 от плодохранилището. До продажбата се стига, след като общото събрание решава, че предприятието не може да се натовари с пълния си капацитет и че са необходими огромни инвестиции, за да се смени дейността му.

Изобретение сваля сметките за ток
Харчовете падат със 70% благодарение на самоделката
в. Стандарт

Уникално изобретение хвърли в ужас Енергото. 42-годишният електротехник Петко Ганчев от Велико Търново сглоби уред, който топи разхода на ток със 70%. Устройството е голямо колкото кутия за обувки и тежи 15 кг. Какво има в него електротехникът пази в тайна. Изобретението намалява показанията, без да поврежда или разпломбира електромера. Монтира се между отоплителното тяло и контакта. Ако нагревателният уред харчи 1170 вата, чрез самоделката ще се навъртят само 230 вата, казва Ганчев. Засега той няма намерение да продава и монтира уреда си.

Новият НПК ще е готов до октомври
в. Новинар

Новият НПК може да бъде готов до октомври, а законите, които трябва да бъдат приети преди влизането на България в Европейския съюз, могат да бъдат завършени и до март 2006 г. Това каза заместник-председателят на Народното събрание Камелия Касабова пред участниците във втория Европейски летен университет, организиран от българския Институт по европейско право съвместно с френския Международен център за европейско образование и Европейския институт за висши международни изследвания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 18.08.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още