IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канадци очакват 83 млн. долара печалба от експлоатацията на Ада тепе

12:03 | 15.08.05 г.
Канадци очакват 83 млн. долара печалба от експлоатацията на Ада тепе
"Болкан Менерал енд Майнинг" очаква нетна печалба от 83 млн. долара от експлоатацията на мина "Ада тепе" край Крумовград, съобщиха представители на компанията на пресконференция днес. Очакваната печалба е за целия период на екплоатация - от началото на геоложките проучвания до приключването на експлоатацията на находището.

"Болкан Менерал енд Майнинг" е дъщерно дружество на канадската "Дънди Прешъс Металс".

Компанията предвижда инвестицията за целия период да бъде общо 240 млн. долара, като тя ще започне да се възвръща след три и половина години. Преките инвестиции са 75 млн. долара от общата сума, 80 млн. долара са предвидени за оперативни разходи, 5,5 млн. долара - за концесионни възнаграждения, 26 млн. долара - за данък върху печалбата, 8 млн. долара за закриване и рекултивация.

Около 190 долара ще струва добивът на една унция злато от мината.

От "Болкан Менерал енд Майнинг" казаха, че са взети всички необходими мерки да няма замърсяване на околната среда и вреда за здравето на хората от Крумовград и съседните населени места при добива на злато от мината "Ада тепе" до града.

Около 25 къщи ще трябва да построи инвеститорът за хората, чиито имоти попадат в засегнатата територия, а за останалите няма опасност от замърсяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 15.08.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още