IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Булленд инвестмънтс" ще инвестира в земеделски земи

Институционален инвеститор – учредител е Застрахователното дружество „Евроинс” , а останалите акционери са дружества и физически лица от София и района на Стара Загора

14:47 | 14.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
"Булленд инвестмънтс" ще инвестира в земеделски земи

На 9 август бе учредено поредното дружество със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) - „Булленд инвестмънтс”, съобщиха за Investor.bg учредителите. Дружеството е създадено за секюритизация на земеделски земи.

Институционален инвеститор – учредител е Застрахователното дружество „Евроинс”, а останалите акционери са дружества и физически лица от София и района на Стара Загора. Част от тях реализират в момента сериозни проекти в областта на селското стопанство, а друга част имат богат опит в организирането и управлението на схеми за колективно инвестиране.

"В проспекта няма да бъдат заложени някакви специални изисквания за инвестиране в конкретен район на страната, всичко ще зависи от обстоятелствата и цената. Все пак от нас ще бъдат търсени по-плодородните райони като Добруджа, Стара Загора, Пловдив и Плевен," каза за Investor.bg Валентин Карабашев, изпълнителен директор на „Булленд инвестмънтс”.

Учредителите са уверени, че комбинацията от опита и възможностите в тези две области ще направят новия фонд за инвестиции в земя изключително успешен и очакват голям интерес към него от български и чуждестранни инвеститори.

Дружеството е учредено с капитал от 500 000 хил. лева, като е взето решение първоначалното вдигане на капитала да бъде в размер на 500 000 нови акции с емисионна стойност един лев.

След вписването на дружеството със специална инвестиционна цел в търговския регистър ръководството му в кратки срокове ще внесе в Комисията за финансов надзор искане за получаване на лиценз и одобряване на проспекта за първоначалната публична емисия.

"Най-вероятно до края на септември проспектът ще бъде готов и внесен в комисията," каза още Карабашев.

Свързани компании:

Булленд инвестмънтс АДСИЦ(LAND)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още