IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

08:22 | 12.08.05 г.
Преглед на печата

Италия обяви наши авиокомпании за рискови

в. Сега


Италия ще проверява самолетите на рискови авиокомпании, между които и българската "Хемус ер", това съобщи радио "Дойче веле". Страната ще затегне контрола върху чартърните полети. "Хемус ер", която миналата година излезе от т. нар. черен списък, може да бъде върната отново в него заедно с украински авиопревозвач, съобщава радиото, цитирайки представителка на органа на гражданската авиация в Италия ЕНАК, от който зависи сигурността на въздушното пространство.


Варненските плажове - мръсни и без спасители

в. Сега


Мръсотията на пясъчната ивица е основният проблем на плажовете във Варненско, констатира проверка, назначена от областния управител Петър Кандиларов. Комисия е проверила 9 плажа, дадени на концесия за сезон 2005.


В два от случаите - на плаж "Сахара 2", стопанисван от ИА "Социални дейности на МО"-ТД Варна, и на централния варненски плаж, за който има договор с "Лазурен бряг-91" ЕООД, комисията отчете, че замърсяването е сериозно.

Продават евтини жилища с ипотека

в. Стандарт


Ипотекирани жилища излязоха на пазара. Брокери започнаха да продават заложени пред банки апартаменти, чиито собственици не могат да обслужват взетия кредит. Предлагат се предимно жилища с голяма квадратура. Те обаче са по-евтини от подобни без кредитни тежести. Имотите са ипотекирани срещу големи заеми, които собствениците не могат да обслужват редовно, обясняват от агенциите за недвижими имоти. Става дума за вноски от около 300 евро на месец. Собствениците на такива жилища обаче почти винаги са на загуба, когато решат да ги продават.


Англичани вдигат ваканционно селище

в. Стандарт


Англичани вдигат ваканционно селище край Шумен. Британците купуват полуразрушени къщи в село Риш. Според плановете им до две години там ще бъде изградено селището. Пръв в шуменското село се установил 43-годишният Майкъл Смит от Манчестър. След него пристигнал и Стивън Тейлър, 30-годишен от Ливърпул. Англичаните смятат да се установят в шуменското село със семействата си. В момента те уреждат постоянното си пребиваване в България и прехвърлят здравните си осигуровки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още