IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК отчита 74% ръст на международните разговори към шест дестинации

Дружеството още не е предало шестмесечния си отчет на борсата

14:29 | 10.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
БТК отчита 74% ръст на международните разговори към шест дестинации
Със 74% са се увеличили международните разговори през мрежата на Българската телекомуникационна компания към шест от най-популярните международни дестинации през почивните дни на юли, съобщиха от компанията. "Увеличението е изчислено на базата на реален трафик към съответните дестинации през юли спрямо предходния месец," съобщиха от пресцентъра на компанията. От там уточниха, че данните за трафика са конфиденциални и няма да бъдат оповествявани.

Значителният ръст е резултат от новата политика на БТК за предоставяне на изгодни условия за обажданията до чужбина и в частност на успешната лятна промоция на компанията.

През уикендите на юли клиентите на телекома получиха възможност да говорят с фиксираните мрежи във Великобритания, Германия, Гърция, Испания и Турция и с фиксираните и мобилни оператори в САЩ само за 15 стотинки без ДДС на минута. Това доведе до увеличаване на трафика над два пъти към някои от изброените топ дестинации.

БТК АД все още не е предало шестмесечния си отчет на Българска фондова борса-София, въпреки че срокът за това вече изтече. "Понякога е нормално да има закъснения," казаха по този случай от БТК, без да уточнят кога ще бъде предаден отчета.

Днес на борсата бяха изтъргувани общо 3140 акции на БТК на средна цена 11,62 лв., която се повиши с 0,09% спрямо вчера.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още