IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 6 юли

08:18 | 06.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

16% от студентите на стаж получават оферта за работа

в. Сега

На 16% от студентите, успешно завършили своите практики, е подложена работа. Това са част от ефектите на проект „Студентски практики“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове, по който хиляди младежи стажуват, съобщиха от МОН.

60% от възпитаниците на Колежа по мениджмънт, туризъм и маркетинг, изкарали стаж, както и 50% от колегите им Висшето училище по застраховане и финанси, са били наети. Сред най-търсените кадри са и практикатнтите от Лесотехническия университет, като 31,68 % от тях са започнали да работят в обучаващите ги фирми.

Комисията по отбрана одобри купуването на 2 кораба

в. Монитор

Комисията по отбрана в Народното събрание одобри актуализирания проект за инвестиционен разход за придобиване на многофункционални модулни патрулни кораби за Военноморските сили. Седмица по-рано проектът бе одобрен и от Министерския съвет.

По този начин депутати от комисията дадоха зелена светлина за разглеждане в пленарната зала и на третия голям модернизационен проект за армията. Актуализацията на проекта се наложи заради провалената процедура и отказа на фирмата, която спечели, да подпише договора заради начислен ДДС. Така максималната прогнозна стойност на проекта се увеличава на 984 млн. лв.

Разликата от 164 млн. лв. спрямо приетия през 2016 г. проект е разпределена за плащане през 2025 и 2026 г. Добавени са два нови варианта за придобиване. Първият предвижда закупуване на нов продукт или производство у нас, но по лиценз. Вторият вариант пък залага комбинация от нов продукт и модификация на съществуващ.

София дава 24 млн. лв. за паркове и градинки

в. Монитор

Столичната община влага 24 млн. лв. за обновяване на паркове и градинки през тази и следващата година. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери реконструкцията на входа на Южния парк откъм бул. „Гоце Делчев“.

Последният неремонтиран вход на парка трябва да е готов до началото на септември. Паветата и гранитните площи, които ще бъдат поставени, са от пространството пред НДК. В парка ще бъдат ремонтирани и 27 декара алеи. „В последните години изпълняваме изключително мащабна програма за възстановяване, реконструкция и изграждане на нови паркови пространства. Грижата за зелената система е важна мярка от програмата ни за качеството на въздуха“, каза Фандъкова.

Ограничават имотните измами

в. Труд

Измамите с имоти сериозно ще бъдат ограничени с промени в Закона за задълженията и договорите, предложени от депутата от ДПС Хамид Хамид. Ипотеките, учредени от лице, което не е било собственик на имота към датата на учредяването й, е нищожна, гласят предложените текстове. Промяната ще намали опитите за имотни измами, защото първата стъпка на закононарушителите след една успешна измама е бърза продажба на имота на трети добросъвестни лица, пише в мотивите на депутата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още