IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 1 декември

07:48 | 01.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Сделката за царските имоти минира управляващата коалиция
В. Сега

Сделката, която се подготвя тихомълком между правителството и бившия премиер Симеон Сакскобургготски за царските имоти, може сериозно да минира управляващата коалиция. В гневна декларация ВМРО призова държавата да не влиза в договорки. Партията директно посочва, че се готви отстъпване на собственост в полза на царските наследници.

720 фирми бавят заплати за 26.5 млн. лв.
В. Сега

720 фирми дължат 26.5 млн. лв. за забавени заплати на 12 хил. работници. Това показват последните данни на инспекцията по труда. Дължимите суми са установени при проверките на инспекторите от началото на годината до вчера. Според данните на инспекцията периодът, за който фирмите най-често бавят възнагражденията, е под три месеца. От началото на годината пък са изплатени 15.3 млн. лв. забавени заплати и обезщетения след проверките на инспекцията.

Уловът в Черно море е най-слаб от 3 години насам
В. Монитор

Уловът в Черно море е най-слаб от 3 години насам. Една от причините за празните мрежи е топлата вода , разказва в интервю за "Монитор" доц. Виолин Райков от Института по океанология. Той коментира още, че българите ядат риба само на празници и купуват предимно замразена скумрия.

КАТ пускат фалшиви данни за жертвите на пътя
В. Труд

КАТ прави фалшива статистика за броя на загиналите и ранените при тежки автомобилни катастрофи. Това показа разследване на "Труд", започнало още от средата на септември. Всеки ден МВР публикува на сайта си данни за пътната обстановка, които са пълни с грешки, включително и от елементарно събиране и изваждане на числа.

CNN рекламира "Пловдив 2019"
В. Стандарт

Журналистическо видео на CNN показва Пловдив и България като перфектен избор за туристическа дестинация. Рекламата е част от международна кампания на Министерството на туризма, осъществена съвместно със световния новинарски канал CNN, Travel Channel, National Geographic и Eurosport. Освен 30-секундни телевизионни клипове и онлайн формати в дигиталните канали на медиите, кампанията включва три 60-секундни видеа в телевизионната и онлайн мрежа на CNN. Те представят красотата на България пред чуждестранните туристи и целят да засилят интереса им към богатото ѝ културно и историческо наследство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още