IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 29 ноември

08:18 | 29.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

План за 333 км нови писти стои зад втората кабинка над Банско
В. Сега

Концесионерът на ски зона "Банско" планира не само "една кабинка", а нова, голяма ски зона в национален парк Пирин с 333 км писти и 113 км съоръжения и правителството знае това от 2014 г. Това се доказва от документацията по съдебното дело, което "За да остане природа в България" води срещу решението на екоминистерството новият план за управление на парка да не минава през задължителната по закон оценка за въздействието върху околната среда, съобщиха от коалицията вчера.

Митниците вдигат двойно таксите за услуги
В. Сега

Двойно ще скочат таксите, които митническата администрация събира за извършване на допълнителни услуги по заявка на търговците. Правителството гласува вчера изменения в тарифата с аргумента, че тя не е променяна от 2003 г. и през това време разходите на Агенция "Митници" за обслужване на клиентите са се увеличили значително. Така например за митническа проверка в извънработно време ще се плащат по 10 лв. на час при сегашните 6 лв.

250 млн. лв. за тунел "Железница" привлякоха 28 оферти
В. Капитал Daily

Най-голямата пътна поръчка за годината - най-дългия тунел в България - "Железница" на автомагистрала "Струма", привлече общо 28 оферти. В състезанието участват почти всички големи местни строителни компании и макар да има ограничение да се кандидатства за една от трите отделни части, повечето го заобикалят. Това стана ясно, след като офертите на кандидатите бяха отворени във вторник (28 ноември). Надпреварата е за общо 250 млн. лв. без ДДС, но по-голямата част от тях - малко над 194 милиона, са именно за тунелното съоръжение, което е част от магистрала "Струма".

325 920 ученици на кръжок
В. Монитор

325 920 ученици са записани за кръжоци в училище по проекта „Твоят час“, съобщиха за „Монитор“ от Министерството на образованието и науката. Имайки предвид, че учениците в страната през настоящата учебна година са 748 113, то на практика почти всяко второ дете ще посещава заниманията. Кръжоците са разделени на две основни групи. Първата е за преодоляване на обучителни затрудения, в която са записани общо 96 456 подрастващи. В групите за занимания по интереси пък ще има 229 464 участници.

БНБ проверява слячая "Мартин Петров"
В. Труд

БНБ извършва проверка по случая с липсващите милиони от сметки на бившия национал по футбол Мартин Петров в "УниКредит Булбанк", за което "Труд" първи съобщи. Това стана ясно от отговор на банката на запитване на вестника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още