IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 8 ноември

07:53 | 08.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Износителите ще спечелят от споразумението СЕТА
В. Капитал Daily

Българските износители ще спечелят от Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (CETA) между Европейския съюз и Канада, като това с пълна сила важи за малките и средните предприятия, които са повечето от компаниите, продаващи стоки и услуги в северноамериканската страна. Това стана ясно на бизнес форум, организиран от Канадско-българската бизнес мрежа във връзка със споразумението, което влезе почти изцяло в сила на 21 септември. Частта, която все още предстои да се ратифицира от националните парламенти, засяга системата за закрила на инвеститорите.

Нов съдия пое делото за 102 млн. лв. от КТБ
В. Сега

На Мадлена Желева от Софийския апелативен съд (САС) се падна търговското дело "за 102 млн. лв.", свързано с КТБ, което стана повод за напрежение в съда. Миналата седмица проверка от Върховния касационен съд установи, че има нарушения при разпределението на въпросното дело.Тя беше наредена, след като съдия Милен Василев обвини шефката на САС Даниела Дончева, че неправомерно му е иззела делата и действията й имат "силен корупционен мирис".

Томислав Дончев крие кои министерства изостават с административната реформа
В. Сега

Министерският съвет не желае да разкрие кои държавни ведомства изостават с изпълнението на мерките за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса. Вицепремиерът Томислав Дончев е отчел на вчерашното заседание на кабинета хода на т.нар. административна реформа, чиято цел е да намали бюрокрацията и да ускори електронния обмен на данни между отделните ведомства.

Зимата ни бърка в джоба поне с бон и половина
В. Монитор

Зимата ще натовари финансите ни поне с бон и половина, като над половината от сумата отива за отопление на дома. Най-евтино е да си топлим двустайно жилище на дърва, за което ни трябват не повече от 6 стотака. Най-скъпо пък излиза да се греем на ток, като сметките, в най-добрия случай, излизат около 1300 лв. и то при икономично използване на електроенергията. Алтернативата като парно и газ излизат по-евтино. При централното топлоснабдяване, за да се тегли окончателно чертата трябва да се чака другото лято, за да видим каква изравнителна сметка ще получим от топлофикацията.

Усвояваме пари от ЕС като Германия и Франция
В. Труд

България е на 15-о място по усвояване на пари от европейските програми, показаха последните данни на Европейската комисия, публикувани на сайта й. Страната ни се нарежда до държави като Германия и Франция по процент на изплатените суми по еврофондовете. Към 7 ноември България е получила 14,2% или над 2,54 млрд. лева от общия бюджет от над 15,23 млрд. лева, предвиден за страната ни от европейското финансиране до 2020 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още