IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 14 октомври

08:31 | 14.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

"Росатом" ще надзирава как пазим реакторите на "Белене"
В. Сега

Руският държавен концерн "Росатом" ще надзирава как пазим вече доставеното у нас оборудване за реакторите за АЕЦ "Белене". За преконсервацията на съоръженията ще се плати на български експерти, но тя ще се извърши под контрола на представители на производителите от "Росатом". Това стана ясно от думите на министъра на енергетиката Теменужка Петкова вчера.

Обединението на болниците в карето на Медицинска академия се разпада
В. Сега
Обединението на деветте университетски болници в карето на бившата Медицинска академия е на път да приключи. Единодушно "за" разформирането са се обявили директорите и на деветте лечебни заведения на общо събрание тази седмица, съобщи clinica.bg. Окончателното решение дали гражданското сдружение да се разтрогне ще се вземе от здравното министерство.

Златният шанс на "Един пояс, един път" за глобален растеж
В. Стандарт

Инициативата "Един пояс, един път" доведе до огромни търговски и инвестиционни възможности, които светът днес не може да си позволи да пренебрегне. През първите седем месеца Китай подписа сделки на стойност 78,09 млрд. щатски долара по договорени проекти по "Един пояс, един път", което е годишно увеличение от 32,6% според Министерството на търговията (МТ). "Неговите концепции като всеобхватност и стратегическа връзка, отговарят на интересите в глобален план и затова привличат вниманието на света. Инициативата се превърна в най-голямата в света, посветена на проекти за препитание и общественото благо", казва Ван Ивей от Китайския университет Ренмин.

Арестувахме главатар на ИДИЛ
В. Монитор

В България е арестуван лидер на „Ислямска държава” на високо военно ниво, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Той е сирийски гражданин, който през 2008 г. е получил българско гражданство у нас. Има доказателства, че през лятото на 2013 г. се е присъединил към ИДИЛ, взел активно участие в бойни действия и е имал ръководни функции. През пролетта на 2016 г. джихадистът се върнал в България и за да замаскира истинската си дейност тук, създал организирана престъпна група за изкупуване на тютюн и производството и разпространение му за наргиле, без разрешение за това.

Колко са пенсионерите у нас и каква е средната пенсия
В. Труд

Демографските тенденции, свързани със застаряването на населението, увеличаване на средната продължителност на живота и намаляване на хората в работоспособна възраст, водят до негативни последици за социалното осигуряване. Това констатира министърът на труда и социалната политика Бисер Петков в писмен отговор на въпрос на народните представители от ПГ на БСП за България Георги Гьоков и Виолета Желева, относно променените от 01.01.2016 г. условия за придобиване на право на пенсия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още