IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 9 октомври

07:44 | 09.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

САЩ са инвестирали над 220 млн. долара в армията ни
В. Сега

От 1992 г. досега правителството на САЩ е инвестирало над 220 млн. долара в предназначени за България програми за обучение и оборудване. Това пише на страницата си посолството на САЩ у нас по повод честванията за 25 години от Общата програма по военно обучение. По програмите за международно обучение са обучени 4757 военни, войници и цивилни от МО, МВР и МВнР. 1721 военни и цивилни са посещавали индивидуални курсове в американски военни училища в САЩ и Германия.

Комисията за конфискацията крие разходите си по делото "Цветан Василев"
В. Сега

Комисията за конфискация (КОНПИ) крие разходите, които е направила по делото за отнемане на имуществото на бившия банкер и шеф на фалиралата Корпоративна търговска банка Цветан Василев. "Сега" попита КОНПИ по Закона за достъп до обществена информация какви разходи са направени във връзка с проверката на имуществото на Василеви - за копирни услуги и всякакви други плащания, освен заплатите на служителите. Председателят на комисията Пламен Георгиев отказа информацията с мотива, че става дума за търговска тайна.

Паричното плащане в търговете за държавна земя може да нарасне
В. Капитал Daily

Търговете за продажба на държавна земеделска земя е възможно да се провеждат по нови правила, а отражение да има и върху пазара с компенсаторни инструменти. Депутати от ГЕРБ са внесли предложение за промяна в закона за собствеността на земеделските земи, която предвижда оттук нататък 40% от цената, постигната в търговете, да бъде заплащана с парични средства. Сегашните условия са, че 20% от цената се плаща в пари, а останалите 80% в компенсаторни инструменти - поименни компенсационни бонове, както и компенсаторни записи и жилищни компенсаторни записи.

Вандали нанесоха щети на БДЖ за стотици хиляди левове
В. Монитор

Щети за стотици хиляди левове са нанесли вандали на пътническите влакове на БДЖ. От началото на годината досега те възлизат на 300 хил. лв., съобщиха от дружеството за „Монитор“. Тенденцията компанията с всяка изминала година да търпи все повече загуби от посегателства се затвърждава и през тази година. За сравнение за цялата 2016 г. те са били 245 хил. лв. Основните типове злонамерени действия са поставяне на препятствия пред влаковете, замеряне им с камъни, както и произшествия на прелезите, уточниха от държавните железници.

Строят първа метростанция с частни пари, американски фонд дава 51%
В. 24 часа

София е на път да построи първата метростанция с публично-частно партньорство. В четвъртък Столичният общински съвет трябва да одобри подписването на договор между общината и американския фонд “Арселанд Есперя” ЕАД за строителството на новата станция, която ще е на бул. “П. Владигеров”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още