IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 2 септември

08:41 | 02.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Изборът за шеф на ВАС все повече изглежда предизвестен
в. Сега

Изборът на председател на Върховния административен съд (ВАС) все повече заприличва на състезание с един кон. Пленумът на ВАС вчера даде подкрепата си за Георги Чолаков. Това не е изненада, тъй като точно мнозинството от пленума издигна кандидатурата на Чолаков. Конкурентът му - Соня Янкулова, бе номинирана от трима от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Чолаков е и фаворитът на настоящия председател на съда - Георги Колев. Колев заедно с главния прокурор Сотир Цацаров имат почти сигурно мнозинство от 17 гласа, нужни за избора, но е възможно всичко да мине и без избор. Вчера Чолаков получи 48 гласа.

Базираме 200 души за председателството в Брюксел
в. Стандарт

Във Варна има планирани 4 официални заседания и едно обучение по времена Българското председателство на Съвета на ЕС. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова по време на петъчния парламентарен контрол, цитирана от "Фокус".

За разлика от останалите ротационни председателства, в България ще се проведат около 237 заседания, продължи тя. По думите ѝ от тях на най-високо ниво, на ниво министър-председатели, държавни глави, министри са 32, а останалите са на ниво генерални директори или експерти.

Mинистър Kралев в НС: Започваме реновирането на Зимния дворец на спорта
в. Стандарт

Планираме най-късно до края на месец септември да започнем реновирането на Зимния дворец на спорта в София. Tова заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на парламентарен контрол в отговор на въпрос за състоянието му, зададен от народните представители от БСП Весела Лечева и Иван Ченчев. Ако процедурата приключи в срок и няма обжалвания се очаква ремонтът да бъде изцяло завършен в началото на месец март 2018 година.

Спортният министър бе категоричен, че няма опасност нито за трениращите, нито за работещите там, защото инсталациите се поддържат. „След оглед на анализите и констатациите, отразени в доклад на Общинската комисия за проверка и контрол по спазването на инженерните и техническите изисквания към спортните обекти по отношение на тяхната сигурност от 23.06.2017г., Зимният дворец е в задоволително състояние", посочи той.

Борисов: Миграционната ситуация в страната ни е стабилна и се запазва тенденцията за намаляване на натиска
в. Труд

Бързият и качествен информационен обмен е от ключово значение в сферата на вътрешните работи и сигурността, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с министъра на вътрешните работи на Унгария Шандор Пинтер, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата обсъдиха развитието на информационните системи и взаимосвързаността на базите данни във връзка с прилагането на споразумението за трансгранично изпълнение на санкции за пътни нарушения, което е инициатива на Унгария и в което страната ни участва, както и в контекста на превенцията, разкриването и разследването на престъпления.

МВР праща експерти в Унгария за БГ председателството и границата
в. Монитор

Наши експерти ще бъдат изпратени в Унгария, за да обменят опит във връзка с БГ председателството, опазването на границата ни от мигранти и защитата от терористични атаки. Това стана ясно след срещата между МВР-шефа Валентин Радев и неговия унгарски колега Шандор Пинтер, на която присъства и премиерът Бойко Борисов.  Радев уточни, че са обменили информация и за трафика на хора. Пинтер от своя страна изтъкна, че от началото на годината досега в Унгария са регистрирани под 1000 мигранти. Това според него е дело на крупните мерки, които държавата наложи в борбата срещу миграцията през 2013 г.

Константин Каменаров пое управлението на БНТ
в. 24 часа

Досегашният директор на БНТ Вяра Анкова посрещна в телевизията Константин Каменаров, който днес пое управлението на обществената телевизия. Двамата заявиха, че най-голямата ценност на БНТ е екипът, съобщават  от медията.

В първия ден от своето управление 24-ят генерален директор на БНТ Константин Каменаров е заявил, че поема ръководството на медията от Вяра Анкова, с която го свързва не само професията, но и дългогодишно приятелство.

"Работа има много и всички ще я свършим, за това ще помоля за спокойствие. В този кабинет са били много достойни хора и никога не сме забравяли, че нищо не започва и не свършва с нас. Трябва много да внимаваме за наследството, което оставяме. Няма незаменими хора, но има неповторими такива и много бих се радвал, ако двамата с теб бъдем сред тях", е допълнил Константин Каменаров.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още