IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 1 септември

07:58 | 01.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Държавата бави година субсидиите си за иновативни проекти

в. Сapital daily

Ако компания измисли нещо ново, със сигурност ще бърза да пусне продукта на пазара. Когато обаче е имала неблагоразумието да кандидатства за държавна субсидия, бавността явно е гарантирана. Миналия октомври почти 200 компании са потърсили безвъзмездно финансиране за проектите си от държавата. Единствената програма за държавни субсидии за иновации в компании, ако не се броят европейските средства, минава през Националния иновационен фонд (НИФ) към агенцията за малки и средни предприятия (ИАНМСП). Сега, десет месеца след кандидатстването, отговорното държавно ведомство заявява, че има нужда от още време за селекция и реално ще се произнесе почти година след подаването на проектите.

Държавата няма намерение да отстъпва за новите тарифи за газа

в. Сapital daily

Пет години след започването на процедурата, с която трябваше да се определи новият модел за изчисление на цените за пренос и достъп до газопреносната система, държавните компании "Булгартрансгаз" и "Булгаргаз" ще направят анализ за това как новите тарифи ще се отразят на различните групи потребители. Изчисленията трябва да са готови до 5 септември и представени на всички заинтересовани страни. Това стана ясно след среща между енергийния министър Теменужка Петкова, енергийния регулатор, "Булгартрансгаз" и търговеца "Булгаргаз", която се проведе късно в сряда.

Пътната агенция ще даде 1 млн.лв. за залесяване на Кресна

в. Сега

Утре ще бъде обявена обществена поръчка за строителството на тунел "Железница" на АМ "Струма". Поръчката ще бъде с три обособени позиции - по една за строителството на пътни съоръжения и асфалтови дейности за отсечки от 2 км преди след тунела и самото подземно съоръжение, обяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Пред представители на бизнеса в Благоевград, централната и местна власт министър Нанков акцентира върху завършването на магистралата, която ще даде нови възможности за развитие. 

Откриват Военното НДК през септември

в. Монитор

Новата сграда на Софийския районен съд и на Софийска районна прокуратура получи Акт 16 за въвеждане в експлоатация, съобщи Комисията за управление на собствеността към Пленума на Висшия съдебен съвет. Актът на ремонтираната сграда, известна като Военно НДК, е бил подписан без забележки. Предстои тържествено откриване на сградата през септември.

Ремонтът бе изпълнен от строителния консорциум РСРП - София, който спечели обществената поръчка за проектиране и извършване на строително-монтажните работи на 6 декември 2012 г. Строителният надзор осъществи „Комплект консулт“ ООД. Ремонтните дейности струваха над 14 300 000 лв. Оборудването и обзавеждането на сградата бе изпълнено по реда на ЗОП от Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура.в. Стандарт

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още