IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 31 юли

07:55 | 31.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Финансова грамотност ще се преподава в 50 български училища
В. Капитал Daily

Финансова грамотност ще се преподава на ученици от 9-и до 12-и клас в 50 училища в различни български градове през предстоящата учебна година. Проектът се нарича "Нашите пари" и е инициатива на картовия оператор Visa, съфинансиран от българските търговски банки. "Ние вече три години работим и се подготвяме по този проект. Вярваме, че по-финансово грамотните хора ще бъдат и по-добри клиенти на финансовите институции", сподели Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

Пострадали от наводнението в Бисер са завели дела за над 2 млн. лв.
В. Сега

Над 30 граждански дела с искове за над 2 млн. лв. са завели пострадали от наводнението в с. Бисер, показа проверка на "Сега" в деловодството на Софийския градски съд. Хората съдят общината в Харманли и Министерството на отбраната. Има и дела за шестцифрени суми - едно от тях е за 500 хил. лв., има и за над 100 хил. лв. Средната цена на исковете за около 70 хил. лв. - пресметнато за 30 иска, прави над 2 млн. лв. В повечето случаи ищците са освободени от плащането на 4-процентната съдебна такса.

След ЮНЕСКО Ирина Бокова ще управлява Колизеума
В. Сега

Ирина Бокова, чийто мандат начело на ЮНЕСКО изтича в края на годината, ще управлява Колизеума, съобщи Нова тв. Българката ще влезе в ръководството на мащабния археологичен парк в Рим, в който влиза "Фори империали" (там са разположени много от останките на древния Рим и Палатинския хълм във вечния град). Това е вторият по посещаемост и важност туристически обект на Италия и един от най-големите в света.

Социолози: Никой не застрашава ГЕРБ на върха
В. Стандарт

След изтощителната поредица от избори през последните четири години – три пъти извънредни парламентарни, местни, европейски и президентски, апатията и разочарованието от дейността на институциите и партиите вземат връх. Изводът се потвърждава от продължаващата ерозия на доверието в основните институции, както и от отлива на избиратели от политическите партии. Независимо от всичко това едва 12 на сто е делът на хората, които желаят нови парламентарни избори, а близо 40 на сто смятат, че в една или друга форма правителството ще се задържи на власт до края на конституционния си мандат.

Боршош ремонтирал зали без обществена поръчка
В. Труд

След проверките на ДНСК и на външната одиторска фирма "Семпер Фортис" ООД, които откриха много нарушения в НДК, и проверката на Главния инспекторат към Министерския съвет приключи с констатации за неспазване на Закона за обществените поръчки (ЗОП) и грубо погазване на Търговския закон от бившия директор Мирослав Боршош.

ЕМКО със замразен лиценз заради нарушения
В. Монитор

Лицензът на оръжейната фирма за търговия ЕМКО на скандалния авер на Цветан Василев - Емилиян Гебрев, е замразен заради установени редица нарушения и пропуски. Решение за това е взето на заседанието на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към МС миналия вторник, потвърдиха за Агенция Монитор участвали в заседанието. Действието на лиценза за търговия с оръжие се спира за половин година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още