IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 19 юли

08:14 | 19.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

ЦУМ-гейт приключи официално
в. Капитал Daily

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ВСС) не е открил нищо нередно в срещата между главния прокурор Сотир Цацаров, издателя Сашо Дончев и бившия член на ръководството на БСП Георги Гергов. Проверката по случая е приключила на 10 юли, съобщава сайтът "Дефакто".

В хода й участниците в срещата не са представили данни за други присъствали лица, които да потвърдят изнесеното в сигнала. Инспекторатът започна проверка в края на май по сигнал на сдружение "Борец", което искаше да се провери дали главният прокурор Сотир Цацаров е извършил нарушение, отивайки на срещата в ЦУМ.

Съдебен изпълнител продава "Сити мол" в Стара Загора
в. Капитал Daily

Един от практически неработещите търговски центрове в Стара Загора - "Сити мол", е обявен за продажба от частен съдебен изпълнител заради необслужвани дългове на собственика "Евробилд". Обособена част от целия обект е затвореният хипермаркет "Карфур", но офертата включва само мола, който се предлага за малко над 30 млн. лв. Магазинът на веригата също няколко пъти излизаше за продажба, но без успех. Потенциалните кандидати за търговския център могат да наддават до 10 август. Наблюдатели на пазара обаче не очакват да има интерес, тъй като цената е прекалено висока. Имотът е ипотекиран в Банка Пиреос България, но продажбата се организира по искане на "Клима КТ".

Спецзащитата на лекарите се оказа елементарна PR акция
в. Сега

Шумно рекламираните от прокуратурата мерки за защита на лекарите едва ли ще доведат до превантивен ефект върху агресивните пациенти и до по-тежки наказания за биячите на медици. Ден след като главният прокурор Сотир Цацаров се срещна със здравния министър Николай Петров и лансира идеята специални дежурни прокурори да са на разположение при нападения на лекари, за да се ускори разследването и наказването на извършителите, стана ясно, че на практика почти нищо няма да се промени.

Всъщност на лекарите от спешните центрове по места ще бъде раздаден телефонът на дежурния прокурор, показа проверка на "Сега". Ще бъдат определени и конкретни прокурори, които да разследват делата срещу медици. Те обаче няма да дежурят постоянно в прокуратурата, а просто такъв тип дела ще се разпределят само на тях. Специално обучение не се налага, тъй като тези посегателства не са сложни престъпления, обясниха от прокуратурата.

Поне 300 млн. лв. ще струва на общините да въведат новата методика за такса смет
в. Сега

Най-малко 300 млн. лв. ще струва на общините въвеждането от 1 януари 2019 г. на новата методика за определяне на такса смет чрез измерване на количеството изхвърлен от домакинствата боклук. Това прогнозира вчера пред БНР финансистът Любомир Дацов, който е и бивш общински съветник в София. Според него правителството през следващата година трябва да задели от държавния бюджет някакъв фонд, който да подпомогне финансово кметовете.

Случаите на тормоз в училище са се увеличили над 2 пъти
в. Сега

Над 2 пъти са се увеличили случаите на тормоз в училище в последните години. Ако през 2013/14 г. инцидентите в клас са били 3268 на брой, през 2016/17 г. те са скочили над 2 пъти и са вече 7010. Най-често учениците са подлагани на физическо и вербално насилие, немалко са и случаите на кибертормоз. Тези данни изнесе зам. образователният министър Деница Сачева на кръгла маса за детската агресия, организирана от парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и Държавната агенция за закрила на детето.

Расте интересът към имоти в затворени комплекси
в. Стандарт

Повишава се интересът на купувачите към жилища, които се намират в затворени комплекси, каза Димитър Савов, изпълнителен директор на строително-инвестиционната компания BLD. Според него все повече хора са склонни да плащат и за допълнителни услуги и екстри. "Клиентите си подобряват средата на живот", каза той. Обикновено купувачите са между 30 и 50 годишни - семейства с едно или две деца и дори очакващи трето. Търсят по-голямо жилище, апартамент с две или повече спални и наличие на втора баня. Те купуват наравно - 50% с кредити и 50% със собствени спестени пари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още