IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 17 юли

07:52 | 17.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пияните шофьори вече сами ще си плащат кръвното изследване
В. Сега

Пияните шофьори вече сами ще си плащат кръвното изследване в болницата. Това предвиждат нови промени в Закона за движение по пътищата, публикувани от МВР за обществено обсъждане. Ако откажат да платят, КАТ няма да им връща книжката.  Другата промяна е, че ако при проверка се установи, че шофьорът има повече от 1.2 промила алкохол в кръвта си, полицаите ще ходят с него в болницата за изследване.

Все по-малко хора ходят на профилактичен преглед
В. Сега

И без това ниският брой на хората, които ходят на задължителен профилактичен преглед при личния си лекар, намалява. 37 на сто от осигурените над 18 години са се обърнали към общопрактикуващия си лекар за профилактичен преглед през 2016 г., сочи отчетът за дейността на здравната каса за миналата година. През 2015 г. на такъв преглед при джипито си са отишли 39% от хората.

Новият план за Борисовата градина: завръщане към миналото
В. Капитал Daily

Всички павилиони около езерото Ариана и в т.нар. "историческа част" на Борисовата градина (между стадионите "Васил Левски"и Българска армия и бул."Цариградско шосе") може да бъдат премахнати, а на тяхно място да остане само възстановеата в едновремешния й вид бирария "Ариана". Това предвижда първоначалният вариант за подробен устройствен план (ПУП) на парка, който беше представен от фирмата "Ковачев архитекти" през изминалата седмица.

Близо 500 работни места стоят незаети по 3 месеца
В. Монитор

Средно по 474 работни места остават незаети по три месеца у нас. Това показват данни на Агенцията по заетостта за първите 5 месеца на годината. Почти всички свободни позиции, заявени от работодателите в бюрата по труда, са за персонал без квалификация. Оказва се, че най-търсени са служителите в сферата на преработващата промишленост, както и продавачите и автомонтьорите. „Това са сфери, в които заплащането е ниско, което е причина за текучеството на кадри“, обясни пред „Монитор“ експертът по подбор на персонала Маргарита Николчева.

Археоложка оценявала офертите за ремонта на НДК
В. Труд

Археоложка е била начело на комисията за избор на изпълнител за ремонта на НДК. Това е дясната ръка на Мирослав Боршош - Ивелина Кючюкова. В двореца тя е шеф на Направление "Програма и реализация", от началото на ремонта и до днес е основен отговорник за него. За новата и важна задача към заплатата си от 2 500 лв. получава по още 1500 лв. допълнително на месец, твърдят от НДК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още