IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 11 юли

07:44 | 11.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Само италианците работят по-малко от българите в ЕС
В. Сега

Италианците, българите и гърците са с най-кратка трудова кариера според данните на европейската статистическа служба. Според Евростат 15-годишният италианец се очаква да се труди 30.7 години, преди да се пенсионира. Българин на същата възраст ще има 32.1 години трудов живот. Почти толкова дълга ще е трудовата кариера и на тийнейджъра в Гърция - 32.3 години. Данните са към 2015 г.

Кабинетът ще избира по най-ниска цена превозвач за европредседателството
В. Сега

Превозвачът, който ще обслужва придвижването на делегациите из София по време на европредседателството, ще бъде избран според критерия най-ниска цена. Това става ясно обществена поръчка на министерството на Лиляна Павлова, което се занимава с подготовката на домакинството. Прогнозната стойност на транспортната поръчка е 466 667 лв. без ДДС, като от победителя се изисква да предложи автобуси с по 15, 30 и 50 места. В обявлението е записано, че критерият "най-ниска цена" се получава като сбор от "единичните предложени цени за наем на 1 автобус с водач на денонощие за всеки от трите вида автобуси".

"Асарел - Медет" планира да инвестира 80 млн. лв през тази година
В. Капитал Daily

Близо 122 млн. лв. е инвестирала "Асарел - Медет" през миналата година. Компанията, която оперира медното находище край Панагюрище, работи по седем дългосрочни програми за устойчиво развитие, като основната част от средствата през 2016 г. е била насочена към проекти за технологична модернизация. Това е помогнало на предприятието да понижи себестойността на продукцията и така частично да компенсира поевтиняването на металите. В същото време производителността е нараснала. За тази година дружеството планира да инвестира над 80 млн. лв.

6,5 млн. лв. допълнителни възнаграждения в Софийския университет
В.Монитор

6,5 млн. лв. са получили под формата на допълнителни възнаграждения служители от администрацията на Софийския университет в периода 2011-2016 г., като близо една трета от парите са били раздадени само през миналата година, съобщи bTV. Това показват данни, които двама студенти от Алма матер са поискали по Закона за достъп до обществена информация.

Градушката вдига стойността на плодовете и зеленчуците
В. Труд

Цените на плодовете и зеленчуците у нас ще се покачат заради градушките, но поскъпването няма да е драстично. Причината е, че 85% от плодовете и зеленчуците у нас са вносни, а едва 15% е родното производство, заяви пред “Труд” Слави Трифонов, председател на Съюза на градинарите в България. По думите му засегната е реколтата от сливи, ябълки, кайсии, череши, праскови, като на места в Източна и Западна България пораженията са много сериозни. “Има фермери със 100% щета от градушката, а обезщетението, което предоставя министерството на земеделието и храните, не може да покрие само разходите на производителя през годината”, добави той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още