IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 23 юни

07:43 | 23.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

България търси и спонсори за председателството на ЕС
В. Сега

Въпреки че е одобрен бюджет от 150 млн. лв. за председателството на ЕС, България ще разчита на спонсори за осигуряването на част от логистиката и материалите за събитията. Министърът за председателството Лиляна Павлова е изпратила на 9 юни до браншови организации покани да дарят различни артикули и услуги, като срещу това имената им ще бъдат публикувани на официалната страница на събитието. Новината бе съобщена от "Оффнюз" и бе потвърдена пред "Сега" от министерството.

Синя зона в София ще работи и в събота следобед
В. Сега

Платените зони за паркиране в София ще работят с ново работно време. Това предвижда доклад и проект за решение за промяна в наредбата за организацията на движението на общинските съветници от ГЕРБ Зафир Зарков и Ваня Тагарева и Стефан Марков от ДБГ. Те предлагат работното време на синя и зелена зона да започва от 8.30 ч. сутринта, а не от 8.00 ч., а вечер да приключва в 19.30 ч. вместо в 19.00 ч.

Министър Караниколов: България е атрактивна дестинация за инвестиции в производството
В. Стандарт

България се развива като атрактивна дестинация за инвестиции в производството, в частност автомобилната индустрия и за създаване на центрове за обслужване на клиенти и бизнес аутсорсинг. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на среща с представители на дипломатическия корпус. Събитието се проведе в Индустриална зона „Раковски", част от „Тракия икономическа зона" и на нея министър Караниколов представи пред посланиците на държави от цял свят възможностите за инвестиции в страната ни.

Половината от асансьорите се поддържат на черно
В. Монитор

Около половината от асансьорите у нас се поддържат на черно, а близо три четвърти от приходите от ремонтите им не се декларират, смята Николай Маринков, гл. секретар на Българската асансьорна асоциация.„Често асансьорите не са записани в регистрите и се поддържат от случайно нает техник, на когото се плаща на ръка”, поясни той. Според браншовика основният проблем е липсата на контрол върху хората, които се занимават с асансьори, сервизните и надзорните фирми.

Медът поскъпва с лев за килограм
В. Труд

С до лев за килограм ще се увеличи цената за българския мед за крайните потребители тази година и така най-масовият – билков (многоцветен) ще се продава за поне 11 лева, прогнозират от бранша. Изкупната цена на едро ще скочи с около 50 % заради тежката зима, в която загубите на пчелни семейства са огромни. Търговците ще компенсират доста по-ниската печалба и недостига на мед на вътрешния пазар с внос на по-евтин от Украйна и Китай.
 

50% от алкохола още е в черната икономика
В. 24 часа

50% от алкохолния бранш е не в сивата, а в черната икономика. Пет големи легални компании внасят в хазната 214 млн. лв. данъци. 1500 обекта за дестилация  - 1 млн. лв., въпреки че те преработват близо половината от суровината. Това заявиха от Националната лозаро-винарска камара пред депутатите от комисията за борба със сивата икономика и контрабандата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още