IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 6 юни

07:51 | 06.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Гръцкият собственик на Sheraton купува втори хотел в София
В. Капитал Daily

Гръцкият собственик на "София хотел Балкан", по-известен като бившия Sheraton, се е договорил да придобие още един хотел в София. Това е Park Inn by Radisson, намиращ се до бул. "Никола Вапцаров" в "Лозенец". Продавач е фондът за имоти с гръцки капитали Bluehouse. Смяната на собствеността става в Кипър. Сделката за продажба на хотела все още не е окончателно завършена, като остава да се изчистят някои технически въпроси и се очаква изпълнението на сделката да приключи съвсем скоро, коментираха източници на "Капитал".

МОН тества училищната реформа с извънредни матури
В. Сега

10 дни преди края на учебната година и без официална информация от просветното министерство петокласниците бяха сюрпризирани с извънредни матури. В петък столичните ученици от 5-и клас са държали изпит по "Човекът и природата". За утре пък е насрочена втората им матура по "география и икономика", която ще е за петокласници от цялата страна. За изпитите се разчу след първото препитване, когато родители и деца се оплакаха от липсата на предварителна информация. Едва след това от МОН съобщиха на медиите за предстоящото "измерване", чиято цел била да тества дали учениците се справят с новата учебна програма.

Структурите на БСП се изпокараха при избора на лидери
В. Сега

Изборът на нови местни лидери доведе до серия скандали в БСП. В момента в партията тече изборен цикъл, тъй като някои от досегашните общински и областни председатели станаха депутати, а новият устав не позволява съвместяването на партийни и държавни постове. Най-горещо е във Варна, където миналата седмица се стигна до провал и пренасрочване на заседанието на областния съвет.

"Английските" апартаменти в Банско хит сред наши и чужденци
В. Стандарт

Интересът към недвижими имоти в курорта Банско не секва. Сделки се сключват най-вече с нашенци, но и с чужденци от Балканите. Благодарение на тях пазарът на жилища е стабилен, цените на „английските" апартаменти спряха да падат. Става въпрос за жилища, които са втора употреба. Те са купени преди 10-12 години най-вече от англичани и ирландци, но от доста време насам собствениците им ги препродават.

Шефове наемат на работа само срещу бележка от ЧСИ
В. Монитор

Работодатели наемат нови кадри само с удостоверение, че нямат необслужвани задължения и наложен запор. За тази масова напоследък практика алармираха пред „Монитор“ юристи по трудово право. След като преминават интервю за работа, от кандидатите се изисква да представят удостоверение от Камарата на частните съдебни изпълнители (ЧСИ), че нямат образувани дела, заради висящи задължения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още