IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 18 март

08:19 | 18.03.17 г.
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Преговорите за минималната заплата стигнаха до 600 лв. горна граница
В. Сега

Във втората седмица от преговорите за механизъм за определяне на минималната заплата, които организира служебният министър на труда Гълъб Донев, предложенията за горната граница варират от 400 лв. до 600 лв. Последното предложение е на КТ "Подкрепа", които настояват минималната заплата да е 60% от средната за страната. От КНСБ са по-умерени и искат минималното възнаграждение да е половината от средното, тоест 500 лв. Работодателите са твърдо против тези размери, научи "Сега".

В 20 болници са искани неправомерно пари от пациенти
В. Сега

Случаи на неправомерно платени средства в 20 болници и при двама лекари от извънболничната помощ са открили инспекторите на агенция "Медицински одит" през 2016 г. Общо жалбите със "съмнения за корупционни практики" и последвалите проверки са били в 74 болници, 26 лечебни заведения в извънболничната помощ, 1 хоспис и едно здравно застрахователно дружество.

Пловдив е предпочитано място за бизнес от италианските фирми
В. Стандарт

Изборът на град Пловдив за водеща инвестиционна дестинация доведе до разкриването на нови работни места, за които все по-често се търят квалифицирани кадри. Обучението и осигуряването на работници за индустриалното производство е основно предизвикателство за италианския бизнес в България.

МЗ проверява болница за незаконна реклама на секцио
В. Монитор

Министерството на здравеопазването започва проверка на Панагюрската болница „Уни хоспитал” за незаконно рекламирано секцио на промоция в медицински сайт, съобщиха от ведомството. Въпросната реклама се появи в началото на февруари и беше засечена от Пациенската организация „Заедно с теб”, която сигнализира служебният здравен министър д-р Илко Семерджиев още в четвъртък.

Токът поскъпва с 40%, ако Брюксел ни спре тецовете
В. Труд

От Българската минно-геоложка камара обявиха, че токът у нас ще поскъпне с 40%, ако Брюксел затвори тецовете от комплекса “Марица-изток” заради новата директива.“Вредата от евентуалното спиране на въглищните централи и последващото поскъпване на тока ще окаже пагубно влияние върху цели отрасли в индустрията”, заяви инж. Иван Андреев, изпълнителен директор на камарата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още