IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 6 март

07:53 | 06.03.17 г.
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

"Пикадили" влезе във фалит
В. Капитал Daily

"Пикадили" е неплатежоспособна и от 17 февруари е в процедура по несъстоятелност. С това решение смалената верига не изчезва, защото от поне две години работи със същия бранд през друго дружество - "Селект трейд", но и оттам зареждането е слабо. В момента обектите са 16, а в пика магазините бяха 40. От съдебното решение обаче се вижда щетата: над 80 млн. лв. дълове към кредитори - основно доставчици, наемодатели, персонал и държава. Така след многократна смяна на собствеността смъртта на "Пикадили" ЕАД вече е и юридически задвижена. Пълно изчезване имаше и при друга верига - Carrefour. Гръцкият франчайзьор няма обект отдавна, а вече е и в несъстоятелност.

МОН реже сериозно приема по икономика и администрация и управление
В. Сега

Просветното министерство възнамерява да ограничи сериозно достъпа на студенти до направления като икономика и администрация и управление, в които сега учат около 1/3 от кандидат-висшистите. Това произтича от проект на МС за промяна на постановление 64 от 2016 г. за приема на студенти. Настоящата академична година е първата, в която държавата се намеси активно в приема, който вече зависи не просто от заявките на висшите училища, но и от програмната им акредитация, научната дейност и реализацията на студентите.

7 млн. лв. отиват за ремонт на 44 общински сгради
В. Сега

7 млн. лв. ще бъдат изразходвани за ремонт на 44 общински сгради през тази година. 3 млн. лв. са осигурени от хазната чрез "Красива България", а останалата част от сумата е съфинансирана от общините. Ще се ремонтират детски ясли и градини, училища, читалища, музеи, обществено-административни сгради, центрове за социални услуги и здравеопазване, съобщиха от министерството на труда.

БДЖ дава 137 млн. лева на румънската "Ремарул"
В. Стандарт

"БДЖ - Пътнически превози" е приготвила 137 001 704,46 лева за румънската "Ремарул" (REMARUL 16 februarie SA) за поддръжка на електрическите и дизеловите мотриси "Сименс" през следващите 5 години, научи "Стандарт". Според публикуваното на сайта на Агенцията за обществени поръчки обявление за най-скъпата в историята на "БДЖ - Пътнически превози" процедура, срокът за подаване на оферти изтича в 16.45 часа днес.

И България в бунта на бедна Европа за храната второ качество
В. 24 часа

България ще се присъедини към Вишеградската четворка - Чехия, Словакия, Унгария и Полша, в искането да се забрани на компаниите да продават продукти с различно съдържание и качество под една и съща марка.

Англичани, испанци и италианци на зъболекар у нас
В. Монитор

Англичани, испанци и италианци идват у нас организирано от туристически фирми, за да лекуват зъби и да слагат зъбни импланти, да коригират зрението си, за операции и лечение на ортопедични проблеми. Те предпочитат нашата страна не само заради високото качество на услугите, но и заради ниските цени, показват данни на Клъстъра за здравен туризъм в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още