IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 3 февруари

08:06 | 03.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

"Пиеро 97" подаде жалба в КЗК срещу bTV

В. Сapital daily

Медия агенцията "Пиеро 97" е подала жалба срещу собственика на bTV - "БТВ Медиа груп" в Комисията за защита на конкуренцията срещу "злоупотреба с по-силна позиция при договаряне на рекламно присъствие". Повече подробности засега не се съобщават, но се очаква през следващите дни КЗК да обяви, че образува производство по случая.

Нито bTV, нито "Пиеро 97" коментираха казуса до редакционното приключване на вестника.

Пострадалите в Хитрино ще получат от 2250 до 14 900 лв.

В. Сега

1 804 500 лв. от събраните малко над 2 млн. лв. от даренията към БЧК за Хитрино бяха разпределени вчера на заседание на обществения съвет. Хората ще получат пари за електроуреди и за обзавеждане според това колко пострадали са къщите им. Предвидени са пари за купуване на телевизор, бойлер, печка на дърва, пералня, миялна, хладилник и готварска печка, обясниха от БЧК. Реално изграждането на изцяло разрушените къщи и ремонтът на пострадалите ще започне най-рано в началото на лятото.

Сумите, които общественият съвет разпредели вчера, са различни според оценката доколко са разрушени къщите.

"Топлофикация-София" е събрала 15 милиона лева от такса "юрисконсулт"

В. Сега

Около 15 милиона лева е събрала столичната "Топлофикация" от юрисконсултски възнаграждения за 2015 г. В същото време заведените дела срещу длъжници на "Топлофикация" са 21 766, като по всяко едно от тях са начислени такива възнаграждения. Отделно от това компанията е дала за адвокати още около три милиона лева.

"Така са събрани общо около 10-15 млн. лв. С толкова пари дружеството е можело да подготви екип от космонавти", възмути се вчера омбудсманът Мая Манолова. Тя присъства на делото, което заведе срещу дружеството в Административния съд. До него се стигна, след като "Топлофикация-София" отказа да предостави информация за какво и как са похарчени парите от такса "юрисконсулт", която се плаща от длъжниците на компанията. 

Обмислят авиационен хъб на летище София

В. Монитор

Ще работим за създаване на авиационен ремонтен хъб около летище „София“, заяви служебният министър на транспорта Христо Алексиев, който вчера се срещна с представители на Асоциацията на българските авиокомпании.

По време на разговорите представителите на бранша поискаха да бъде създадена стратегия, която да дава основните насоки за развитието на авиацията. Те изразиха желание да продължи работата на Консултативния съвет по въпроси, свързани с гражданската авиация.

Машините за гласуване идват с кораби от Филипините

В. Труд

Машините за гласуване най-вероятно ще бъдат наети от Филипините, откъдето ще бъдат транспортирани с кораби. Това стана ясно от разговор на репортер на Труд с Елеонора Съйкова от „Сиела Норма“. Фирмата в консорциум с мутинационалната „Смарт матик“ от 2014 до 2016 г. осигурява всички машини под наем за експерименталното гласуване с тях. Съйкова поясни, че големият брой устройства – 13 000 – прави невъзможно транспортирането им със самолет. Все още нямало сметки колко ще струва транспортът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още