IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 27 януари

07:51 | 27.01.17 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Прокуратурата се закани да обвинява още министри
В. Сега

Прокуратурата ще продължи да повдига обвинения за корупция по високите етажи на властта. Такава закана отправи ръководството на държавното обвинение в становище по последния доклад на Европейската комисия (ЕК), оповестен в сряда. В него е отчетено, че през последните месеци прокуратурата особено активно повдига обвинения на бивши министри, но заедно с това се подчертава и липсата на присъди. Тази част прокуратурата нарича "коректен извод", но с уговорката, че вината не е само тяхна, а принос имат и МВР, и съдът. "Коректен е изводът, че "продължаващата липса" на убедителни резултати, независимо от предприетите вътрешноорганизационни и законодателни мерки за подобряване ефективността на прокуратурата, се дължи на "всички съответни институции в различните етапи на наказателното производство", пише в становището.

Пореден ремонт на НДК катастрофира в КЗК
В. Сега

Ремонтите във и около НДК за предстоящото европейско председателство явно са обречени да катастрофират в Комисията за защита на конкуренцията, след като поредният търг за реконструкция на сградата беше спрян. Става въпрос за обществената поръчка за "Текущи и аварийни строително-ремонтни работи във и около сградния фонд на НДК: основна сграда, административна сграда (ПРОНО) и ниско тяло". Тя е на прогнозна стойност 700 хил. лв. без ДДС. Определението на КЗК за спиране на поръчката е по жалба на "Иберис груп", става ясно от съобщение на комисията от сряда. В нея фирмата твърди, че възложителят е извършил нарушение, като недопустимо е променил документацията за участие в процедурата.

Преспите на "Тракия" заради окрадени огради

В. Телеграф

Откраднати снегозащитни огради са допринесли за снежния ад на магистрала "Тракия", довел до верижно меле с над 25 коли ден преди Нова година. Това стана ясно от справка на Агенция "Пътна инфраструктура", изискана от "Телеграф" за кражбите от транспортната инфраструктура.

Властта бърза заради Гришо
В. Стандарт

Най-бързата смяна на караула във властта ще видим днес. Точно в 10 ч президентът Румен Радев ще представи в Гербова зала на "Дондуков 2 новите министри от служебния кабинет на проф. Герджиков. Процедурата ще бъде пришпорена, защото половин час по-късно на корта в Мелбърн Григор Димитров излиза срещу Рафаел Надал в полуфинал от Australian Open. Цяла България ще стиска палци нашето момче да стигне до първи мач за титла от Големия шлем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още