IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 29 декември

07:45 | 29.12.16 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Ръстът на икономиката изненада дори Горанов
В. Стандарт

Ръстът на икономиката у нас през отиващата си 2016 година е успял да изненада дори финансовия министър в оставка Владислав Горанов. Това призна самият той вчера и направи равносметка за държавните пари през последните 12 месеца. "Успешна финансова година - бюджетът върви добре, финансовият план се изпълнява даже по-добре от това, което се прие. Ръстът на икономиката изненада дори и нашите прогнози. Ние успяхме да минем през една ревизия на банковата система", отчете финансист номер 1.

Готвят Кирил Ананиев за финансов министър
В. Стандарт
Най-добрият бюджетар в държавата - Кирил Ананиев, най-вероятно ще е финансовият министър в служебното правителство на новия президент Румен Радев. Това съобщиха за "Стандарт" източници, запознати с плановете на Радев за министерски екип.

Половината българи вече не използват найлонови торбички
В. Труд

Близо 45% от българите вече не използват найлонови торбички, показва социологическо проучване по поръчка на Министерството на околната среда и водите. След въвеждането на продуктовите такси за пликчетата от министерството отчитат, че най-масовите от тях вече са изчезнали от пазара. Преди 5 години сме употребявали 1,5 млрд. годишно. Новите изчисления сочат, че употребата на найлонови торбички е намаляла до около 100 броя годишно на глава от населението, информира БТВ. Общоевропейската цел пък е до 2019 г. броят да намалее до 90 годишно.

Прокуратурата проверява за български оръжия в Алепо
В. 24 часа

Районната прокуратура в Горна Оряховица е възложила проверка в оръжейния завод “Аркус” в Лясковец. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Целта на проверката е да се разбере дали дейността на дружеството отговаря на лиценза, с който то разполага, за производство и търговия с боеприпаси. Поводът е съобщение на руски представители в Сирия за намерени там боеприпаси, произведени в предприятието.

250 000 със запор на заплатите за ЧНГ
В. Монитор

Около 250 000 нашенци ще посрещнат новата година със запор на заплатата по данни на частните съдебни изпълнители у нас и НАП. Сметките показват, че всеки десети работещ у нас е с блокирана сметка заради висящи борчове. При една трета от случаите обаче се е стигнало до запор на трудовото възнаграждение заради малък дълг от 20 до 50 лв. към КАТ или към друга държавна институция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още