IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 24 декември

08:21 | 24.12.16 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

200 млн. на ден харчим по Коледа
В. Стандарт

По около 200 млн. лева дневно се очаква да похарчат българите между Коледа и Нова година. Парите ще отидат за подаръци, храна, забавления и екскурзии. Това прогнозират данъчни, като се позовават на данни от предишни години. Най-много пари ще бъдат похарчени за екскурзии в чужбина и за технологични джаджи като телевизори, смартфони, таблети, компютри и др.

Над 1,4 млрд лева са изпратили българите в чужбина на роднините си у нас през 2016 г.
В. Труд

Над 1 милиард и 400 милиона лева са изпратили българите зад граница на близки и роднини у нас през тази година. Това показват данните на Българската народна банка. Сумата е по-голяма отколкото миналата година. Със сигурност преди идващите празници парите от чужбина помагат на част от домакинствата да ги посрещнат с по-богата трапеза и повече подаръци. Най-много средства идват от българите в САЩ, Испания и Гърция. Близо 325 милиона лева са изпратили българите от Съединените щати.

Електронният търг за лекарства няма да се преправя
В. Сега

Въпреки критиките и заплахите за бойкот от страна на производители и търговци здравният министър в оставка Петър Москов не показва намерение да променя конкурса за доставка на медикаменти в болниците за следващите 2 години. Търгът не е приумица на министъра на здравеопазването, а е част от препоръките на ЕК как държавите членки да осъществяват устойчива лекарствена политика и е част от препоръките на българските органи за борба с корупцията като БОРКОР как да се изсветлят процесите в сферата с търговията с лекарства, обяви вчера Москов пред Нова телевизия.

Повторното броене на пликовете от референдума установи едно нарушение
В. Сега

Един неотчетен плик е бил открит в първия ден от повторното броене на пликове и бюлетини от националния референдум, назначено от Върховния административен съд (ВАС) по жалба на "Шоуто на Слави". Това съобщи във "Фейсбук" говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Той обясни пред "Сега", че повече няма да изнася междинни резултати от новото броене, защото не е оторизиран да го прави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още