IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 23 декември

07:47 | 23.12.16 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Десертите Roobar ще се произвеждат в нова фабрика
В. Капитал Daily

Компанията-майка на производителя на веган десертчетата Roobar получи заем от 2 млн. евро от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Сумата е част от плана на "Смарт органик" да изгради собствена фабрика за 3.3 млн. евро. Новото предприятие е нужно, защото сега производството става в помещение под наем и защото бизнесът на компанията расте. Roobar-четата съществуват от 2012 г., а приходите на "Смарт органик" се удвояват през всяка година до 2015 г., когато са 16.7 млн. лв. Тази година собственикът и изпълнителен директор Яни Драгов очаква отново увеличение с около 40%.

Съдът: Пешеходци, сгазени на зебра, може да са виновни за смъртта си
В. Сега

Сгазеният на пешеходна пътека тип "зебра" пешеходец има вина за катастрофата, ако е навлязъл внезапно на пътното платно, не е преценил скоростта на идващите коли или е преминал при лоша видимост. Той е виновен дори когато водачът кара с превишена скорост. Това става ясно от тълкувателното решение на Върховния касационен съд (ВКС), с което се уеднаквява съдебната практика по този тип дела.

РБ настоява при повече гласове субсидията да намалява
В. Сега

Реформаторите реанимираха старата си идея за въвеждането на регресивна скала при определянето на размера на партийната субсидия. При нея само първите 150 хил. гласа, спечелени от дадена политическа сила, ще й носят максимума от 11 лв. на глас. За всеки 100 хил. гласа отгоре субсидията ще намалява с по 1 лв., а при взети над 1 млн. гласа ще бъде фиксирана на 0.11 лв. Идеята е партиите да вземат достатъчно, за да могат да се издържат и да не се обръщат към корпоративни спонсори и в същото време да не държат гигантски суми на влог.

БСП диша във врата на ГЕРБ
В. Стандарт

БСП диша във врата на ГЕРБ и електоралната разлика между двете партии е около 2 процента. Това показва проучване на "Галъп Интернешънъл". Ако изборите бяха днес, за ГЕРБ биха гласували 20,3% от имащите право на глас, а за БСП - 18,4%.

Опасни фойерверки заливат пазара
В. Труд

Опасни фойерверки, светлинни гирлянди и детски играчки масово се продават в търговската мрежа, установи проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Директорът на дирекция “Надзор на пазара” Мирослав Йотов обясни пред БНР, че при проверките на предлаганите на пазара продукти са открити и такива, които не съответстват на изискванията. Проверени са над 1270 продукта. От тях 457 са електрическите гирлянди, 368 – фойерверки и 166 играчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още