IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 2 декември

07:42 | 02.12.16 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Ремонтът на пленарната зала - след края на българското председателство на ЕС
В. Капитал Daily

Ремонтът на зала "Света София" в сградата на бившия партиен дом, който бе планиран заради предстоящото от 2018 г. българско председателство на Съвета на ЕС, но до последно бе под въпрос, все пак ще се случи. Интересно е обаче, че реновацията ще приключи... след края на председателството. Това става ясно от договор за изпълнение на ремонта, подписан в края на октомври от възложителя - Народното събрание, и избрания кандидат - обединението "НС груп".

Печалбата на банките вече гони 1.2 милиарда лева
В. Сега

Банковата система в България продължава да чупи рекорди, показва статистиката на БНБ до края на октомври. Два месеца преди края на годината печалбата на банките у нас вече наближава 1.2 милиарда лева. За сравнение - печалбата им за цялата 2015 г. бе 898 милиона лева. Рекордно високи са и привлечените спестявания.

Сделката за клуба в Бояна се оказа изрядна
В. Сега

Скандалната сделка за Дипломатическия клуб в Бояна е изрядна и данъчните не са открили нарушения, свързани с произхода на парите на инвеститорите. Проверката на НАП е показала, че 8.5 млн. лв. без ДДС, с които тримата младежи от "Ексклузив уеб дизайн" са купили клуба в Бояна, са от банков кредит, съобщиха от Агенцията за приватизация в отговор на въпрос на в. "Сега".

"Борисов 2" остава до 22 януари
В. Стандарт

Кабинетът "Борисов 2" ще управлява държавата в оставка поне до 22 януари. Това съобщиха за "Стандарт" депутати от управляващото мнозинство. Според тях този сценарий е най-вероятен, след като идеята за кабинет на Патриотите с подкрепата на ГЕРБ претърпя фиаско още преди да се осъществи. В този случай властта ще остане в ръцете на премиера Бойко Борисов, докато в длъжност стъпи новоизбраният президент Румен Радев.

Банско открива новия ски сезон със старите цени
В. Труд

Зимната ни столица Банско е неузнаваема дни преди официалното начало на сезона. Градът е лъскав и бляскав, хотелите и къщите са нагиздени, инфраструктурата е обновена, главните улици са напълно реконструирани. „Рано падна пухкав и хубав сняг в планината – нещо, което не се бе случвало от седем години. Това ни дава възможност да отворим ски зоната още на 3 декември. Стартираме с няколко писти, а на официалното откриване пускаме всички. До 19 декември еднодневната карта ще струва 30 лв., а след това влизаме във висок сезон, но цените си остават както досега. Няма да има увеличение“, каза пред „Труд“ директорът на ски зона „Банско“ Иван Обрейков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още