IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 28 ноември

07:39 | 28.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преглед на печата за 28 ноември

Повече частни компании започват да търгуват с газ от Гърция
В. Капитал Daily

Компаниите, които сключват сделки и имат интерес за покупки на природен газ от Гърция чрез виртуални доставки, се увеличават. След като през лятото първа това направи хасковската "Химмаш", сега още дружества проявяват интерес за посредничество или директни покупки. Отчетът на държавната "Булгартрансгаз" за третото тримесечие показва, че четири частни фирми освен държавната "Булгаргаз" вече търгуват с вносен газ на територията на страната, а две съхраняват газ в хранилището "Чирен".

Съмнителни обществени поръчки валят и след оставката на кабинета
В. Сега

Правителството е в оставка, но очевидно няма никакво намерение да се въздържа от обществени поръчки. И след като премиерът Бойко Борисов обяви, че сдава властта, различни държавни ведомства усилено се готвят да купуват всякакви стоки и услуги - от костюми за катаджиите и гориво за хеликоптери на Гранична полиция до джипове, автобуси, софтуер, дронове, пътно строителство и проектиране, поддръжка и разширяване на бази данни и мрежи. В последните десетина дни се появиха поръчки, които впечатляват с много високи прогнозни стойности, други съдържат смущаващи особености в условията, трети изглеждат пришпорени или ненавременни.

Ощетените от тавана на пенсиите се увеличават
В. Сега

Пенсионерите, ощетени от тавана на пенсиите - 910 лв., се увеличават през тази година спрямо миналата година. Към края на септември над 45 хил. пенсионери (малко над 2% от всички) получават максимума, а са плащали осигуровки за повече. Близо 12 хил. души от тях са от сектор "Сигурност", за които вноските прави държавата. Общият брой на ощетените е с около 10 хил. души повече в сравнение със септември 2015 г., показват данните на Националния осигурителен институт. Максималната сума на пенсията е 35 на сто от най-високия осигурителен доход (2600 лв.).

3 варианта за кабинет
В. Стандарт

Три варианта за кабинет ще се обсъждат утре на консултативния съвет на "Дондуков"2. Президентът Росен Плевнелиев вече е готов да завърти рулетката с мандатите и да сглоби трето служебно правителство, съставено от експерти. Разчитал, че този негов екип ще го номинира за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева, твърдят запознати.

Румяна Бъчварова: БСП и Патриотите нагнетиха напрежението в Харманли
В. Труд

След 2 г. спокойно и внимателно справяне с бежанския натиск, една предизборна кампания преобърна изцяло нещата и те станаха такива, каквито не са били и при много по-тежка ситуация. Това заяви пред БТВ вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още