IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 23 ноември

08:01 | 23.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

"Булгаргаз" излезе на печалба от 36 млн. лв. за деветмесечието

В. Сapital daily

Държавният газов търговец "Булгаргаз" отчита нетна печалба от 36.12 млн. лв. за деветте месеца на годината при загуба от 22.6 млн. лв. за същия период на 2015 т. Това показва финансовият отчет на дружеството.

Основните причини за доброто представяне са по-ниската себестойност на природния газ в сравнение с миналата година и положителната разлика от 23.7% между доставната цена и тази, по която "Булгаргаз" продава на крайните потребители. В нея влиза и цената за пренос в размер на 19.7 лв. за 1000 куб. метра, която влиза като приход на мрежовия оператор "Булгартрансгаз".

6 пъти по-малко майки студентки са получили по 2880 лв.

В. Сега

Майките студентки, на които държавата плаща еднократна помощ в размер на 2880 лв., са намалели драстично тази година. Причината са новите по-строги правила от лятото на миналата година, по които социалните служби дават парите. От януари до октомври сумата за отглеждане на дете са получили 665 студентки. Те са взели малко над 1 млн. лв. За сравнение миналата година те бяха над 4300, а изплатената сума - 12 млн. лв. Преди да бъдат променени правилата в закона, майките бяха близо 8000. От миналата година парите се дават, ако майката (или осиновителката) не е осигурена, а сумата се изплаща на два пъти, като втората половина се дава при записване на следващия семестър в университета. Преди това много майки се записваха фиктивно само за да получат парите, а след това не продължаваха да следват

136 млн. лв. приходи в бюджета от хазарт

В. Труд

136 млн. лв. са приходите в държавния бюджет от хазарт към септември 2016 г., като в края на годината могат да достигнат 200 млн. лв. Това заяви пред журналисти Ангел Ирибозов, председател на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия. За цялата 2015 г. общите приходи са били 144 млн. лв.

Расте броят на игралните обекти и съоръжения у нас, като към момента има 768 игрални зали и 27 казина, разположени предимно в София, Пловдив, курортните селища и градовете край границите.

От бранша отчитат ръст на „мекия хазарт“, тотото и спортните залагания.


Над 1,1 милиарда лева печалби инкасирали хотелите с над 10 легла у нас за първите 9 месеца на годината

В. 24 часа

Българските хотелиери и всички ангажирани в туристическия сектор заслужават поздравление за рекордната година, която отчитаме. За първите девет месеца на годината в хотелите с над 10 легла са реализирани над 22 млн. нощувки, а приходите от тях надхвърлят 1,1 млрд. лв. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на церемонията за връчване на годишните награди за 2016 г. на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, съобщиха от министерството на своя сайт.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още