IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 14 ноември

08:04 | 14.11.16 г.
Преглед на печата за 14 ноември

МВФ пак повиши прогнозата за ръста на българската икономика
в. Капитал Daily

Международният валутен фонд (МВФ) повиши прогнозата си за растежа на България за тази и следващата година съответно на 3.3 и 2.9%. Това става ясно от изявлението на финансовата институция след приключване на есенната му мисия в София на 4 ноември. Корекцията идва и само месец след като МВФ повиши очакванията си до 3 и 2.7% в глобалната си есенна прогноза. През миналата седмица подобрени очаквания направи и Европейската комисия, която завиши ръста до 3.1 и 2.9% за тази и следващата година.

Гръцката Alpha Bank си прибра бургаския Carrefour
в. Капитал Daily

Най-старият магазин на Carrefour в страната – този в Бургас, отива при кредитора си - поделение на гръцката Alpha Bank. При третия опит за продажба на обекта заради просрочени дългове на собственика "КМБ България" (част от гръцката Marinopoulos) оферта е подадена от взискателя по изпълнителното дело. Това научи "Капитал" от частния съдебен изпълнител Тотко Колев, който предлагаше обекта срещу 11.6 млн. лв. Той не уточни името на взискателя, но каза, че претенциите са свързани с отпуснатия ипотечен кредит от гръцката Alpha Bank. Най-вероятно става дума за лондонския клон на банката, към който по информация на "Капитал" са преминали заемите и обезпеченията на "КМБ България", след като българският клон беше придобит от Пощенска банка.

София сменя още автобуси от 1978 г.
в. Сега

До края на юни догодина се очаква да пристигнат поръчаните от Столичната община още 30 нови единични дизелови автобуса, които да сменят возила на градския транспорт в София от 1978, 1988 и 1989 г. В края на октомври общинското дружеството "Столичен автотранспорт" е обявило, че търси фирма, която в рамките на половин година да достави автобусите и да обучи шофьорите как да работят с тях. За целта дружеството ще плати над 10 330 000 лв.

Натовски бойци ще почиват евтино у нас
в. Сега

Министерството на отбраната наскоро обяви сред военните продажбата на седем карти за ски ваканция в Гармиш-Партенкирхен, Бавария. Цената на почивката е 1292 лв. за седем нощувки, плюс самолетните билети до Мюнхен, трансфера до хотела, застраховка, закуска и вечеря, ползване на ски гардероб, ски учител, ски карта за 5 дни, както и еднодневна екскурзия до Мюнхен с включен обяд и преводач с руски език.

Новината е любопитна с оглед на предстоящите промени в наредбата за почивното дело, които ще позволят на чужди военнослужещи от НАТО и техните семейства да почиват у нас на цени като за българските им колеги. Документът е публикуван за обществено обсъждане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още