IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 4 август

07:38 | 04.08.16 г.
Преглед на печата за 4 август

Държавните оръжейни компании отчитат внушителни ръстове
В. Капитал Daily

Докато геополитическите трусове плашат почти всеки бизнес, оръжейната индустрия със сигурност е сред големите печеливши от несигурността и конфликтите. И данните на малкото останали държавни компании в сектора потвърждават напълно това. Съществуващото в будна кома допреди няколко години ВМЗ - Сопот, в момента работи на пълни обороти, три смени и открива нови производствени капацитети. Холдингът от ремонтни заводи ТЕРЕМ също отчита внушителен ръст от 86% на произведената продукция за полугодието. От възходящия тренд се дели само търговецът "Кинтекс", който напоследък сериозно губи позициите си от две местни частни дружества.

Варненски общинари приеха с охота акциите от Пловдивския панаир
В. Сега

Комисията по собственост и стопанство към варненския общински съвет одобри вчера с охота и само за 10 минути предоставените безвъзмездно от правителството 29% от собствеността на "Международен панаир Пловдив" АД. Това се случи ден след като колегите им под тепетата направиха обратното - категорично отхвърлиха "дарението" на кабинета градът им да вземе 20% от дружеството, а морската столица - другата част от държавния дял (общо 49%).

Първанов и Нинова не могат да разделят ген. Радев
В. Сега

Шефът на ВВС в оставка ген. Румен Радев получи силна подкрепа от лидера на АБВ Георги Първанов няколко часа след като председателят на социалистите Корнелия Нинова го представи за своя номинация за кандидат-президент. Зад генерала застанаха и партиите от "БСП лява България" във вторник вечерта."Аз го направих генерал. Ген. Румен Радев е летец, с високо образование, има специализации. Той е генерал на духа. Радев е по-обединителна фигура, отколкото който и да е политик. Той е почтен човек, ще се радвам да работя с него", заяви бившият президент пред Нова тв.

Железниците си правят спортно дружество
В. Труд

В БДЖ предстои регистрация на спортно дружество, обяви пред „Труд“ шефът на холдинга Владимир Владимиров. Той обясни, че в железниците освен регистрирания вече футболен клуб „Локомотив-БДЖ“ има и четири женски отбора по футбол. В холдинга имало и шахматисти, тенисисти и лекоатлети. „Ще развиваме работническия спорт, така както го правят и в други ведомства“, зарече се Владимиров и даде пример с МВР, където според него имало 10 футболни отбора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още