IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 1 юли

07:44 | 01.07.16 г.
Преглед на печата за 1 юли

Държавата ще купува горива и стоки само през обществени поръчки
В. Капитал Daily

Министерствата, агенции и общини вече няма да могат да купуват стоки без провеждане на обществена поръчка. Основната промяна е, че сделките за горива на неликвидните български стокови борси повече няма да се случват. Ограничението идва по идея на Министерството на финансите, което предлага списъкът на продуктите, които могат да се купуват без обществена поръчка, да бъдат сведени до 9 вида метали. В предишния списък имаше около 200 продукта, но в мотивите към предложението на министерството се изтъква, че списъкът е твърде широк.

"Дейли Експрес": Юнкер иска бърза смяна на лева с евро
В. Стандарт

Еврокомисията планира въвеждането на евро за всички страни членки на ЕС, включително и за България, пише британският вестник "Дейли експрес". Двигател на идеята бил лично нейният председател Жан-Клод Юнкер, а реализирането й се ускорявало заради излизането на Великобритания от ЕС. Твърди се, че председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер иска всяка държава членка да въведе еврото, след като на 23 юни гражданите на Великобритания гласуваха за Брекзит, пише изданието. Според вестника Юнкер настоява за "задълбочаване на европейската интеграция", като 8-те държави, ползващи национални валути, да ги заменят с евро.

Едрият германски фамилен бизнес ще инвестира у нас
В. Стандарт

Едрият германски фамилен бизнес оглежда България за инвестиции. Министърът на икономиката Божидар Лукарски вчера се срещна с делагация на германската Фондация за фамилен бизнес, която е на посещение у нас по негова покана. В делегацията има 30 представители на водещи германски семейни компании в сектори като текстил, селско стопанство, недвижими имоти, корпоративни инвестиции, електротехника, хранително-вкусова промишленост, корабоплаване, химическа промишленост.

ГЕРБ иска профилактични тестове за наркотици за децата
В. Сега

ГЕРБ оповести изключително спорна идея за превенция на наркоманиите. "С колеги народни представители сме поставили въпроса защо да не се предвиди в профилактичните изследвания, които се правят на учениците, да няма и тест за наркотици. Ако имаме навременна намеса, можем да запазим много от тези деца", обяви шефът на парламентарната група на партията и председател на комисията по вътрешна сигурност Цветан Цветанов на дискусия по случай Световния ден за борба с наркоманиите и трафика на наркотици.

Берлин ще затяга дисциплината в ЕС
В. Сега

Берлин има план да затегне фискалната дисциплина в ЕС и в страните от еврозоната, писа в. "Ханделсблат". Германският финансов министър Волфганг Шойбле е изготвил проект, който предвижда да се засили финансовият контрол при спазването на фискалните правила в държавите членки след решението на Великобритания да излезе от ЕС.

Пътуваме с влак от София до Солун
В. Новинар

Два сезонни международни влака ще пътуват между София и Солун всеки уикенд това лято. Чрез тях БДЖ създава удобна възможност за пътуване до Солун през почивните дни в края на всяка седмица. От София за Солун влакът ще се движи всеки петък до 2 септември, а в обратното направление влак ще има в неделните дни до 4 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още