IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Немски туроператори искат спешно нови вилни селища

03:00 | 10.08.01 г.
Автор - снимка
Създател
Немски туроператори искат спешно нови вилни селища
За летния сезон интересът на летовниците е по-голям от нашите възможности, каза за в. Пари Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/. Спешно да се увеличат три- и четиризвездните хотели, и то извън големите комплекси, искали немските туроператори. Нашето море е голям хит тази година и те търсят нови дестинации в България, увери г-н Рагин. БХРА ще разговаря с банки и големи инвеститори за инвестиции във вилни селища, в които да има всички екстри - басейни и фитнес. Немците не искали хотелите в селищата да са по 8-10 етажа, а да има къщички на вилен принцип, които да са близо до самия плаж. БХРА ще иска среща с ресорните министри, за да се търсят инвеститори. Новите селища може и да са по Южното Черноморие, но тази идея трябва да се разработи, коментира още Благой Рагин. 20% от леглата щели да се пазят за български туристи. БХРА и сега оставяла по 10% от легата в хотелската си база.
В Поморие вече холандска фирма е построила вилно селище с 1600 легла на целогодишен балнеологичен принцип. С един месец се удължава сезонът и вече е от май до октомври, увери Рагин. Немските туроператори изчислили, че България има резерв за 8 млн. туристи, а в момента имаме 2 млн.
Проблемът за шума, от който обикновено се оплакват чужди и наши туристи, ще бъде овладян, твърди шефът на БХРА. В момента вървят проверки по обектите и се разяснява на работещите там, че шумът може да разбие бизнеса им.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още