IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 14 юни

07:44 | 14.06.16 г.
Преглед на печата за 14 юни

България е усвоила едва 1.66% от новите оперативни програми
В. Сега

Усвояването на средства по новите оперативни програми за периода 2014-2020 г. изостава сериозно спрямо плановете. От началото на 2016 г. изплатените средства са 189 млн. лв. Заедно с парите от 2015 г. общата сума достига скромните 273 млн. лв. Това е далеч под планираните от кабинета разходи по оперативните програми за 2016 г. - 2.9 млрд. лв. По данни от информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС (ИСУН) до момента усвояването по всички програми е достигнало едва 1.66% от общия им бюджет. Единствената оперативна програма, която има по-осезаемо изпълнение, е програмата за развитие на човешките ресурси, където изпълнението е 6.24%.

Търговете за МиГ-29 са пред провал
В. Сега

Изтребителите МиГ-29 може окончателно да се приземят, след като бяха открити пропуски в документацията на потенциалните кандидати и по трите обявени конкурса за доставка на резервни части. Това става ясно от протоколите на заседанията на комисиите по търговете. Разгледани са документите за поръчките за доставка на 10 двигателя, кутии на самолетните агрегати и резервни части за общо 45 млн. лв. С тях трябва да бъдат ремонтирани 9 изтребителя, които да се използват, докато бъдат доставени западни бойни самолети.

Варна ще инвестира над 85 млн. лв. по "Региони в растеж" до 2020 г.
В. Капитал Daily

Община Варна е една от първите в страната с одобрена инвестиционната програма по оперативната програма "Региони в растеж" и с междинно звено, което ще координира дейностите занапред, като почти 85 млн. лв. ще бъдат вложени в общината до 2020 г. Това съобщи в понеделник кметът на града Иван Портних. По програмата са изготвени и няколко резервни проекта на стойност, надхвърляща 42 млн. лв. уточни той. Съфинансирането, което ще бъде осигурено от общинския бюджет, е около 1.5 млн. лв.

Вършец е копие на Баден Баден, твърди Ангелкова
В. Стандарт

Туризмът е възможност, от която общините в Северозападна България не се възползват достатъчно, посочи вчера в Монтана министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя се аргументира с факта, че при 7,1 млн. туристи за миналата година регионът е бил посетен от едва 35 хил. чужденци. По думите й регионът има възможности да развие спа и балнеотуризма.

Природата съсипа реколтата
В. Новинар

Природата съсипа тазгодишната реколта. Потърпевши са и зърнопроизводителите, и овощарите, които имат унищожени насаждения заради градушките, проливните дъждове и различни болести по културите. Засегнати са черешите на много места в страната, както и пшеницата и ечемикът. Пораженията при зърното са от болести, плъзнали след обилните валежи и необичайно високите температури през пролетта. По-голяма част от щетите са нанесени върху насажденията в Южна България, обявиха от Националната асоциация на зърнопроизводителите у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още