IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 7 юни

07:39 | 07.06.16 г.
Преглед на печата за 7 юни

Венелина Гочева продаде "Печатница София" на Пеевски
В. Капитал Daily

Фирма, свързана с "напусналия" страната (според премиера Бойко Борисов) депутат от ДПС Делян Пеевски, купува най-голямата печатница за вестници в България. В събота във вестник "24 часа" беше публикувано кратко съобщение, че издателят му - контролираното от Венелина Гочева "Медийна група България холдинг", финализира сделката по продажба на "Печатница София", а промяната беше представена като "част от плана за преструктуриране на бизнеса и погасяване на данъчни задължения към държавата чрез продажба на активи".

Гурбетчии издържат 500 000 младежи
В. Стандарт

Близо 500 000 млади българи живеят от парите на своите родители гурбетчии. Те не работят, не са и студенти. Липсвеат както на пазара на труда, така и в статистиката за безработица, обясни Искра Белева, зам.-директор на Института за икономически изследвания към БАН. Според нея въпросните младежи не се и опитват да си търсят препитание или квалификация.

"БДЖ - Товарни превози" стопи загубите си
В. Стандарт

Финансовият резултат на "БДЖ - Товарни превози" за периода 1 януари - 30 април 2016 г. е загуба в размер на 33 хил. лв. Това съобщи специално за "Стандарт" Любомир Илиев, управителна държавната карго жп компания. За сравнение - загубата на дружеството за първите четири месеца на 2015 г. е била 6 млн. лв., посочи Илиев.

След 15 г. доходите ни наполовина от тези в ЕС
В. Стандарт

След 15 години ще сме достигнали едва половината от средната заплата в ЕС, въпреки че доходите у нас растат с по-бързи темпове отколкото европейските. Това прогнозират от Института за икономически изследвания на БАН в годишния си доклад за икономическото развитие на страната. Учените са изчислили, че през 2001 г. годишният доход за семейство с двама работещи на пълен работен ден и две деца у нас е бил 19 пъти по-нисък, отколкото на подобно семейство в ЕС.

България е прекратила делото за "Бургас - Александруполис"
В. Сега

България е прекратила делото пред търговския съд в Холандия за ликвидацията на проектната компания "Транс Болкан Пайплайн Б. В." (ТБП). Тя бе създадена за изграждане на петролопровода "Бургас - Александруполис", от който страната ни се отказа през 2011 г. "Прекратихме делото, защото гръцката страна предложи компанията да продължи да съществува като основа за бъдещи съвместни проекти като инфраструктура. Ние приехме този аргумент, тъй като разходите за поддържане на тази инфраструктура са пренебрежимо малки, за да може да продължи да съществува като основа за бъдещи съвместни проекти между България и Гърция, свързани с диверсификацията в енергетиката", съобщи финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от Медиапул.

ГЕРБ има разпознаваема кандидатпрезидентска двойка
В. Новинар

ГЕРБ ще има кандидатпрезидентска двойка, която ще е добре разпознаваема. Затова и не се налага обявяването на имената по-рано. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева, която обаче спести повече подробности. На любопитния въпрос дали ГЕРБ ще издигне мъж или жена, Цачева отговори: „Винаги леко се засягам, когато ми се задават подобни въпроси. Какво, като е жена? Ако е мъж, няма да коментираме, но започваме догадки: А може ли да е и жена? Защо да не може?”, попита на свой ред тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още