IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 11 май

07:42 | 11.05.16 г.
Преглед на печата за 11 май

"Софарма" продаде сръбските си заводи
В. Капитал Daily

"Софарма" е продала мажоритарното си участие в сръбските заводи "Иванчич и синове", става ясно от съобщение на компанията до фондовата борса. Сделката за продажбата е била сключена на 9 май в Белград. От "Софарма" не съобщават параметрите на сделката и името на купувача, тъй като те са предмет на клауза за конфиденциалност. Към края на март инвестицията от 51% в дружеството е оценена на 5.739 млн. лв., показва справка в отчета на "Софарма".

Прокуратурата си направи тежка самокритика
В. Сега

Само дребните корупционни престъпления биват разкривани и наказвани, като броят на делата за подкуп остава малък. Наказват се предимно дребни рушвети, взети от катаджии. Това е записано в изключително самокритичния годишен доклад за дейността на прокуратурата през 2015 г. Подобни откровения от страна на държавното обвинение не е имало от началото на мандата на Сотир Цацаров, когато беше направен анализ на завареното положение. Разследващите не могат да се справят с корупцията по високите етажи, тъй като в масовия случай висши чиновници се прикриват зад комисии или други колективни органи, които в крайна сметка взимат решение, обслужващо определен интерес.

Варна се сдоби с воден градски транспорт
В. Сега

Варна се сдоби с воден градски транспорт, след като вчера между квартал "Аспарухово" и Морска гара бе пуснато корабчето "Белла". То превозва пътници и ще се движи в пиковите сутрешни и вечерни часове на делничните дни. Целта му е да дублира намиращия се в ремонт Аспарухов мост. Реконструкцията на съоръжението стартира в средата на април и предизвика невиждани за града задръствания. Агенция "Пътна инфраструктура", Областна администрация и община Варна се оказаха изненадани и чак на третия ден седнаха да умуват как да облекчат трафика.

Бизнесът иска техникумите да минат към общините
В. Стандарт

Преминаването на професионалните гимназии към общините ще подобри връзката бизнес образование. В това са убедени инвеститорите в "Тракия икономическа зона" (ТИЗ), която през последните години преживява истински бум, но липсата на подготвени кадри става все по-осезаема.

Гладиатори мерят сили в Девня
В. Новинар

Любители на античния свят ще влязат в ролята на истински древни военнопленници, за да се впуснат в зрелищна римска схватка на арената. Атрактивната възстановка на гладиаторските битки, която събужда любопитството на ценителите на древните боеве, се организира на 21 май по повод юбилейната 30-годишнина на музея на мозайките в Девня, съобщиха от общината в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още