IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 4 май

07:40 | 04.05.16 г.
Преглед на печата за 4 май

Пазарът на бира расте с 2% през 2015 г.
В. Капитал Daily

През изминалата година "Болярка-ВТ", "Бритос", "Загорка", "Каменица", "Карлсберг България" и "Ломско пиво" са реализирали 5.05 млн. хектолитра бира, или близо 4% повече в сравнение с 2014 г. Шестте пивоварни, които са членове на Съюза на пивоварите, държат общо 93-94% от българския бирен пазар и са инвестирали 50 млн. лева в дълготрайни материални активи, съобщиха от браншовата структура. Средствата са вложени в технологично оборудване, машини и апарати, изграждане на нови производствени и бутилиращи цехове, складове и логистични бази, модерни пречиствателни станции за отпадни води.

КАТ пак ще снима всички проверки на пътя
В. Сега

Вътрешният министър Румяна Бъчварова отново ще върне правилото всички проверки на КАТ да се снимат, след като миналата година лично отмени тази заповед. Мярката е записана в най-новата антикорупционна стратегия на МВР, а националната полиция вече е обявила обществена поръчка за доставка на 300 камери. За тях ще се похарчат близо 2 млн. лв. Според стратегията видеонаблюдението ще е основна мярка срещу корупцията. МВР иска да монтира записващи устройства и в колите на граничните патрули, както и на охранителната полиция.

Областният на София отказа да спре поскъпването на билета
В. Сега

Въпреки масовото недоволство около предложението на Центъра за градска мобилност билетът за еднократно пътуване в София да поскъпне от лев на 1.60 лв. намерението на ГЕРБ да прокара по-високата цена срещна подкрепа и от областната управа. Това стана ясно от отговор на областния управител Веселин Пенев на искане от групата на БСП - София да бъде спряно решението на Столичния общински съвет. Новата цена влиза в сила от 1 юни.

БДЖ изплати дългове за близо 94 млн. лв.
В. Стандарт

"Холдинг БДЖ" изплати 94 млн. лв. дългове от октомври 2014 г., когато ПП ГЕРБ се върна на власт, до края на март 2016 г. Това става ясно от отчета на холдинга, качен на сайта на финансовото министерство. Малко над 470 млн. лв. са задълженията на "Холдинг БДЖ" към края на март 2016 г., докато през октомври 2014 г. те са били 564 млн. лв. Намалението на задълженията възлиза на близо 94 млн. лв. или с 16,6%.

12 часа забавачка
В. Стандарт

Детската градина в големите градове, където разстоянията са по-дълги, ще може да задържа децата и по 12 часа. Това ще става по решение на общинските власти. Предложението ще бъде част от новия стандарт за предучилищното образование, който подготвя МОН. Става дума за градовете София, Пловдив и Варна, като идеята е на родителите да се даде достатъчно време, за да се придвижат до детската градина и да вземат детето. В останалите градове забавачката ще бъде по 10 часа.

Само сандвичи, ориз и броколи в менюто на Авиоотряд 28
В. Новинар

Българско сирене, сандвичи, броколи и ориз - това ще бъде част от менюто занапред в самолетите на властта. Това става ясно от обявената повторно поръчка за кетъринг от шефа на правителствения Авиоотряд 28 Тодор Коджейков. Стойността на поръчката е 30 000 лева без ДДС. В началото на 2015 г. Авиоотряд 28 обяви обществена поръчка за кетъринг на стойност близо 50 000 лева, в която се предвиждаше омари, сьомга, 12-годишно уиски и други екзотични храни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още