IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 2 април

08:17 | 02.04.16 г.
Преглед на печата за 2 април

Министри пешеходци
В. Стандарт

Министри станаха пешеходци. В изпълнение на нареждането на Бойко Борисов те слязоха от лимузините на НСО. Част от тях отидоха на работа пеша, други - с личните си автомобили. В ранни зори вицепремиерът Румяна Бъчварова бе засечена в компанията на депутата от РБ Антони Тренчев до Народното събрание. Пеша до парламента отиде и шефът на отбраната Николай Ненчев. Погледите на всички обаче събра вицепремиерът Ивайло Калфин. Той лично шофираше яркочервен електромобил "Yogomo", взет под наем.

Крадците на ток ще лежат до живот, ако причинят смърт
В. Сега

Управляващите предприемат поредна серия от мерки срещу кражбите на проводници и унищожаване на инфраструктурата, които са довели до смърт или са причинили тежки загуби за бизнеса и държавата. В най-сериозните случаи посегателствата срещу енергийната, транспортната и телекомуникационната инфраструктура на страната ще се наказват с доживотен затвор, ако заради престъплението се е стигнало до смъртта на един или повече хора. Суровите мерки се съдържат в проект за промени в Наказателния кодекс, внесен от ГЕРБ, АБВ, Патриотичния фронт, Реформаторския блок и БДЦ.

Подготовката за председателството на ЕС е доникъде
В. Сега

Липса на достатъчно подготвени кадри, текучество, незнание на чужд език и липса на заинтересованост от институциите - това са част от проблемите, от които се оплаква вицепремиерът Меглена Кунева във връзка с българското председателство на Европейския съюз през втората половина на 2018 г. В сряда тя е предупредила министрите, че има забавяне, става ясно от стенограмата на заседанието на МС.

Представят мерките срещу ранното отпадане на децата от училище
В. Новинар

През април ще бъдат обявените мерките за справяне с проблема с ранното отпадане на децата от училище и за намаляването на отсъствията. Това заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева в кулоарите на Народното събрание. "Проблемът с отпадащите от образователния процес деца се отразява на шансовете им в бъдеще и на състоянието на работната сила и заетостта", каза министър Кунева и добави, че проблемът е подчертан в училищата с деца от малцинствата.

Тест за интелигентност при постъпване в митниците
В. Новинар

Въвежда се тест за интелигентност при постъпване на работа в Агенция "Митници". Това предвижда нова наредба за проверка на професионалната и психологическата годност на митничарите, публикувана за обществено обсъждане. Причината са законови промени от лятото на 2015 година, когато се въведоха психотестове за назначаване и повишаване. Сега се определя и редът за тяхното провеждане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още