IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 31 март

07:43 | 31.03.16 г.
Преглед на печата за 31 март

Само български фирми участват в търга за отсечка от метрото
В. Капитал Daily

Три обединения и две самостоятелни компании - всичките български и всичките с опит в строежа на софийското метро, участват в търга за изграждане на 630 м тунел и една метростанция. Това стана ясно след отварянето на техническите оферти на кандидатите в сградата на "Метрополитен". Поръчката е за станция "Хаджи Димитър", а отсечката е част от третия лъч на метрото и представлява продължението на неговата централна част - от Малък градски театър до бул. "Владимир Вазов" след "Подуене". Прогнозната стойност на обществената поръчка е 45 млн. лв.

Чехия и Италия били по-рискови от България в харченето на еврофондовете
В. Сега

Спазването на правилата при обществените поръчки е проблем в целия ЕС. При 40% от проверяваните проекти в рамките на ежегодните заверки на европейския бюджет в периода 2009-2013 г. са откривани нарушения, показва доклад на Европейската сметна палата, представен вчера в българския парламент. Този път България не попада в групата на най-рисковите страни, проверявани заради голям брой сигнали за нарушения. В черния списък са Чехия, Великобритания, Испания, Италия и Кипър. Докладът е готвен на базата на годишните заверки на европейския бюджет, анкети и посещения на място.

За първи път висши чиновници са обвинени за взрив на боеприпаси
В. Сега

Висши държавни чиновници получиха обвинения заради взрива в цеха за унищожаване на боеприпаси в Горни Лом на 1 октомври 2014 г., при който загинаха 15 души. Това се случва за първи път по подобно дело. Разследването, продължило година и половина, е установило тотално погазване на всякакви правила под носа на контролните органи. След взрива всички те намериха оправдания за действията си.

Китайци проучват порт Бургас
В. Стандарт

Бизнес делегация от Китай пристигна в бургаското пристанище, за да проучи условията за бъдещия логистичен център. Визитата е организирана от Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа. Делегацията беше водена от Ся Мин Хан, председател на държавната Асоциация на електронна търговия на Китай, и Сю Чънг, директор в голяма държавна компания за електронна търговия.

80 на сто от биомеда ни отива в Германия и Япония
В. Новинар

80 процента от българския биологичен мед отива за износ на едро като суровина в Германия, Япония и Канада. Това съобщи за „Новинар” председателят на сдружението за биологично пчеларство Петко Симеонов. Когато отиде в чужбина, българският продукт се препакетира от други марки. Според експерта е възможно след това той да се продава обратно и у нас, но дори да е така, става дума за ограничени количества. „Потреблението на биомед в България е изключително свито. Търсене има основно в София, а лятото и по морето”, обясни Симеонов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още