IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 23 март

07:34 | 23.03.16 г. 1
Преглед на печата за 23 март

Нивото на управляващата коалиция: sans changement
В. Капитал Daily

Мнимият бунт на депутатите от ГЕРБ, призовали премиера на среща по повод кадрите на ДСБ във властта, завърши така, както се очакваше - без резултат. Заедно с това се отлага за неопределено време искането на народните представители от ГЕРБ за наказателна акция срещу останалите в управлението представители на излязлата в опозиция ДСБ. Бойко Борисов откликна на поканата и дойде да разговаря с депутатите си, но нарече повдигнатия от тях въпрос "маловажен" и, че темата "не го интересува" предвид събитията, които се случиха във вторник в Брюксел и жертвите на терористичните нападения.

Холандският бизнес бил отвратен от корупцията тук
В. Сега

Главният прокурор има нужда от прозрачност и отчетност, не се виждат резултати от многото разследвания в България, номинациите за висшите постове в съдебната власт стават на тъмно, гражданите не трябва да се примиряват с "покриването на дела". Това препоръча посланикът на Холандия Том ван Оорсхот на дискусията "Реформи на ръба на ЕС", организирана от Mediapool и фондация "Инфо спейс" с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Той подчерта, че проблемите в съдебната система подкопават икономическия растеж. "До мен достигат много оплаквания за корупция от холандската общност тук. Всички холандски компании казват, че България е корумпирана страна, в която не искат да правят бизнес", добави дипломатът.

ГЕРБ и РБ ще обединят проектите си за поправки на Изборния кодекс
В. Сега

ГЕРБ и Реформаторският блок ще обединят законопроектите си за промени в Изборния кодекс и ще внесат общ преди дебата на второ четене, съобщи депутатът от гражданската квота на блока Мартин Димитров. Той обаче даде да се разбере, че парламентарните сили още не са се разбрали по най-спорните моменти в сегашните законопроекти - как точно да се въведе електронното гласуване и каква да е преференцията за влизане в общинските съвети. Димитров направи анонса си по време на дискусия за сигурността на електронния вот.

Пенсионират 4000 учители
В. Стандарт

Държавата е заделила пари за обезщетение за 4000 освободени учители и 2000 души непедагогически персонал. По-голямата част от тях излизат в пенсия, съобщиха от МОН. За първи път са осигурени изцяло средства за обезщетение и на учителите от детските градини, които доскоро получаваха едва 50% от нужните средства. Именно затова заделената сума е по-голяма - около 22 млн. лева.

Изпреварваме 13 страни от ЕС по животновъдство
В. Новинар

България е изпреварила над 10 държави в Европа по състояние на животновъдството. „В 13 страни от ЕС ситуацията в сектора е по-зле, отколкото при нас”, съобщи земеделският министър Десислава Танева преди началото на Националния консултативен съвет по животновъдство, който се провежда във Велико Търново. Тя обясни, че кризата се дължи на спада на приходите от повечето земеделски суровини. Причина за това е наложеното руско ембарго в края на 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
indigo.chilqk
преди 8 години
Много добре, ГЕРБ се усетиха, че с електронното гласуване няма да има нужда да се купуват гласове дори - направо се "хакват" от управляващата партия, щото нейни служители ще администрират процеса.Доказателство за манипулируемостта на ИТ решенията е и тази медия. Статията http://***.investor.bg/pri-bydeshtite-lideri/478/a/investorbg-otbeliazva-15-godini-uspeh-zaedno-s-bydeshtite-lideri-na-stranata-213510/ е обявена за публикувана за 13:30 на 24.03.2016, докато в момента е 10:36 на същата дата!Магия на ИТ чародеи и гийкове!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още