IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 10 март

07:38 | 10.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преглед на печата за 10 март

Държавата прекрати договора на ТЕЦ "Марица-изток 2" с "Водстрой 98"
В. Капитал Daily

Министерството на енергетиката прекрати обществената поръчка, която ТЕЦ "Марица-изток 2" възложи на консорциум с участието на свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски "Водстрой 98". Официалното съобщение дойде след като премиерът Бойко Борисов разпореди проверката. Във вторник "Капитал Daily" съобщи за договор на стойност близо 30 млн. лв., сключен преди седмици между държавната централа и "Тагатис" ДЗЗД ("Водстрой 98" и БММ). Поръчката е част от подписано през 2014 г. рамково споразумение и идва в момент, когато финансовите резултати на "Марица-изток 2" се влошават.

Оградата на границата с Турция се превърна в бездънна яма
В. Сега

В МВР цари пълен хаос, незнание и липса на стратегия в строежа на оградата с Турция. Това стана ясно по време на вчерашното изслушване в комисията по вътрешна сигурност на зам.-министъра Филип Гунев, Гранична полиция и областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково. Никой от поканените не успя да даде на депутатите окончателна информация колко ще е дълга оградата и колко ще струва на държавата изграждането й. До този момент цената е 100 млн. лв. Те обаче няма да са достатъчни за изграждането на планираните 132.5 км.

В 10 училища ще има тренировъчни предприятия
В. Сега

10 тренировъчни предприятия към училища ще подпомагат обучението по предприемачество. Това предвижда планът за 2016 г. в изпълнение на Националната стратегия за учене през целия живот (2014-2020), изготвен от просветното министерство и пуснат за обществено обсъждане. Това е една от малкото нови мерки в плана, тъй като в него преобладават вече утвърдени програми или поети ангажименти от МОН, както и бъдещи проекти, които очакват финансиране от европейски програми като "Еразъм+", ОП "Наука и образование" и др.

30% повече германци идват на море у нас

Близо 30% повече туристи от Германия ще почиват през това лято на море у нас в сравнение с предходния сезон. Това заявиха представители на родни туроператори и хотелиери на едно от най-големите специализирани изложения в света - борсата ITB в Берлин, Германия. Ранните записвания, които са предпочитани за този пазар, са изключително добри, категорични са от бранша.

Нова вълна от разпродажби на хотели
В. Новинар

Три месеца преди началото на летния сезон у нас има нова вълна от разпродажби на хотели по морето, показа проучване на „Новинар”. Собственици на работещи комплекси масово се отказват от бизнеса си и търсят купувачи, често на завишени цени. Много от обектите са били лошо управлявани, с остаряла база и нефункционални. В момента има бум на предложения за покупка на хотели по цялото Черноморие - Созопол, Слънчев бряг, Каварна, Балчик, Приморско, Поморие, Синеморец и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още