IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 26 януари

07:43 | 26.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преглед на печата за 26 януари

Война на таксита
В. Стандарт

Поевтиняването на горивата запали война между таксиметровите фирми. Варна осъмна с по-ниски тарифи на компанията "Хипо такси", която смъкна услугите си с 19 стотинки. Така колите й возят на 0,60 лева за километър през деня и на 0,65 лв. през нощта. Тарифата е свалена на долния праг, определен от местния общински съвет. Новината обаче разгневи конкурентните фирми, които возят за 0,79 лв. на километър през деня.

Гръцки фермери „залостиха” ГКПП – Кулата - Промахон
В. Стандарт

Стотици гръцки фермери с тракторите си блокираха за над 5 часа ГКПП – Кулата – Промахон в понеделник. Те спряха движението на моторни превозни средства към 12,30 часа и до 17,00 часа не вдигнаха „тапата" на граничната бразда. „Нямаме никаква яснота ще отпушат ли движението и кога. Досега гръцките полицаи владееха положението и след два часа блокада освобождаваха трасето. Но сега всичко е в ръцете на протестиращите гръцки фермери", признаха от ръководството на Митница Югозападна. Поне на ГКПП – Илинден – Ексохи блокадата е вдигната към 15,00 часа.

Тримата президенти: Ролята на пряката демокрация в България трябва да се разшири
В. Капитал Daily

Президентите Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев се обявиха за разширяване ролята на пряката демокрация у нас, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Съветът на президентите се събра за четвърта поредна година на "Дондуков" 2. Инициативата на Росен Плевнелиев президентите да се срещат на 22 януари - датата, на която българските държавни глави встъпват в длъжност, започна през 2013 г. Тримата подчертаха, че проведеният през октомври референдум е успех на българското гражданско общество, и се обявиха за разширяване ролята на пряката демокрация у нас, информират от прессекретариата. Оттам добавят, че са решили да инициират създаването на президентска библиотека, която да бъде и място за дебати и за гражданско образование.

Закриват дирекция САПАРД
В. Новинар

Дирекция САПАРД към фонд "Земеделие" ще бъде закрита. Това става ясно от проект на Постановление за изменение и допълнение на Устройствения правилник на фонда, предложен за одобрение на Министерския съвет. Предвижда се щатните служители на дирекцията да бъдат преразпределени в други звена по прилагане на новата Програма за развитие на селските райони.Според доклада приоритет ще бъде укрепването на административния капацитет на дирекцията „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони“.

Започват проверки за безопасността на лифтовете
В. Новинар

Масови проверки за безопасността на лифтовете започнаха в понеделник в цялата страна. Мерките бяха наложени след инцидента на Витоша, при който 5-годишно момче падна от 8 метра.Малчуганът се качвал в планината със своя баща и сестра си. В един момент обаче момчето станало, за да му оправят екипировката. В този момент вратата се разтворила и то полетяло надолу. Бащата се шокирал и се зачудил дали да не скочи след него, за да го спаси, но преценил, че не трябва да оставя дъщеря си в отворената кабина, преди да стигне до междинната станция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още