IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 20 януари

07:46 | 20.01.16 г. 1
Преглед на печата за 20 януари

Брюксел ни дава 850 000 евро за газови проекти
В. Сега

България получава 850 000 евро безвъзмездна помощ за проучвания как да модернизираме газопреносната си мрежа. В същото време близо 180 милиона евро са предвидени за развитие на газовите връзки между България, Румъния, Австрия и Унгария. Основната част от тях ще получи Румъния. Парите идват по Механизма за свързване на Европа, а газовите проекти ще бъдат изпълнявани в регионите, които са в най-голяма степен застрашени от изолация и несигурност на доставките. Това става ясно от съобщение на ЕК, в което се посочва, че целта е да се повиши енергийната сигурност. Избраните от ЕС проекти за подпомагане са общо 15.

Депутатите не определиха срок за въвеждане на е-вота
В. Сега

Въпросът кога възможността за електронно гласуване ще залегне в законодателството все още остава без отговор. Вчера парламентарната правна комисия одобри проекторешение, с което се подкрепя вкарването му в Изборния кодекс. Но не бе поставен краен срок за приемането на промените от пленарната зала с аргумента, че комисията не може да задължава целия парламент. Сигурно е само, че депутатите юристи трябва да са готови с поправките в ИК на второ четене до края на април. Освен това дори да мине в НС въвеждането на е-гласуването ще отнеме между 3 и 5 г., по сметка на някои народни представители.

Бургаският завод "Елкабел" открива нова търговска база в Пловдив
В. Капитал Daily

Най-големият производител на кабели в България - бургаското предприятие "Елкабел", открива нова търговска база в Пловдив. Тя е изградена на мястото на бившия мотокарен завод в Града на тепетата, само на 1500 м от хотел "Тримонциум", с обща закрита площ от 8000 кв.м. Базата включва шоурум с площ 800 кв.м и административна част с площ 3000 кв.м. В търговската база ще се предлага пълната гама кабели и други продукти, произведени от "Елкабел".

Търсим 38 млрд. евро за жп магистрала
В. Стандарт

38 млрд. евро са необходими за изграждането на "Южно-Северен поток". Това обясни инж. Румен Марков, управител на "Лардж Инфрастръкчър Проджектс" при представянето на проекта "ABC+De" в Информационния център на ЕК в София. "Южно-Северен поток" е работното наименование на бъдещата високоскоростна и високоефективна жп магистрала, която до няколко години трябва да свързва Балканските страни от ЕС и Турция с Балтийско и Северно море. Жп магистралата ще тръгва от бъдещото пристанище край гр. Ферес, Гърция и ще стига до ново пристанище при устието на р. Висла в Полша.

Старите индустриални зони са все по-желани
В. Новинар

Старите индустриални зони и производствени бази все по-често са обект на интерес от страна на инвеститорите в цялата страна. Предприемачите обикновено използват съществуващите сгради, като ги разширяват или реновират. Някои от тях обаче предпочитат да изравнят със земята всички постройки и да използват само земята, на която строят наново. Според експерти заради новата мания по ретро вида много от сградите се запазват именно за да се придаде усещане за автентичност. Други обаче са полуразрушени и не могат да се реставрират, което налага събарянето им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Momchil_Matev
преди 8 години
Това, което пропускат в т.нар. си политика нашите управници е, че при определяне на цена на билет, трябва да се има предвид че най-често се налага смяна превозно средство, т.е. умножено по 2. Ако заместя 3 лв. и средна продължителност на пътуване 40 мин. с евтин автомобил на газ, за 3 лв. няма ли да ми е по-удобно и по-бързо да си стоя в колата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още